EcoMoto 930×122

basescu

dacia_uzina

RENAULT LINIȘTEȘTE APELE TULBURATE DE BĂSESCU: „NU PLECĂM DIN ROMÂNIA!”

Renault și-a prezentat astăzi poziția oficială față de declarația președintelui Traian Băsescu potrivit căreia asamblarea Dacia de la uzina din Mioveni va fi mutată la fabrica din Tanger (Maroc) pentru că Guvernul României nu construiește autostrada Pitești-Sibiu.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Francezii liniștesc apele tulburate de președinte, dar spun că infrastructura rutieră este determinantă pentru proiectele lor viitoare în România.

„Renault nu are intenția să părăsească România. România este o țară importantă pentru Renault. Renault a investit peste 2 miliarde de euro pentru modernizarea aparatului industrial, dezvoltarea gamei de produse și pentru crearea în România a unui lanț complet de construcție a unei mașini:  de la design, inginerie, fabricație la vânzare și post-vânzare. În fiecare zi 350 de camioane ale Dacia și ale furnizorilor noștri parcurg traseul Pitești-Arad. Prioritatea noastră pentru 2014 este relansarea pieței auto de vehicule noi din România. Evoluția infrastructurii rutiere, care permite reducerea întârzierilor de aprovizionare și livrare, va fi determinantă pentru proiectele noastre viitoare”, se arată în comunicatul dat azi publicității de Renault.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Președintele Băsescu a avertizat la o emisiune a postului Look TV că tronsonul Pitești-Sibiu al coridorului rutier IV paneuropean trebuie musai construit, în caz contrar Renault urmând să mute la uzina sa din Tanger (Maroc) linia de asamblare de la “Automobile Dacia” din Mioveni: “Este sigur că se va pierde asamblarea de la Piteşti, la uzinele Dacia, pentru că deja la Tanger sunt capacităţi de preluare existente. S-a trecut la faza a doua de extindere a capacităţii uzinei Dacia din Maroc. Acolo pui maşina direct în vapor, este portul la câţiva kilometri de fabrică, nu ca în România, unde Guvernul poate gândi să dea prioritate la Bucureşti-Alexandria decât la Piteşti-Sibiu!”. (Foto: uzina „Automobile Dacia”)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3