Donaris 930 x 122

birocraţie

TOCĂTORUL DE HÂRTII. NOI MĂSURI ANTI-BIROCRAȚIE

Tocătorul de hârtii. Noi măsuri anti-birocrație. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș transmite că Ministerul Finanțelor propune un nou pachet de măsuri de simplificare a procedurilor atât pentru persoanele fizice, cât si pentru cele juridice.

Citiți și: Finanţe Argeş: Obligație pentru firme, termen limită

Pentru persoanele fizice, potrivit sursei citate, Ministerul Finanțelor Publice propune măsuri legislative care să elimine comunicarea pe hârtie și să extindă comunicarea online. Un exemplu este ridicarea popririi pe cale electronică, măsură care va permite deblocarea în timp real a banilor în cazul persoanelor cărora li s-au indisponibilizat sume care depășesc nivelul creanței pentru care s-a pus poprirea.

De asemenea, Ministerul Finanțelor propune modernizarea sistemului de administrare a impozitelor şi taxelor prin facilitarea depunerii online a declarațiilor. Este vorba, de pildă, despre declarațiile 100 “Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat”, 101 “Declarație privind impozitul pe profit”, 300 “Decont de taxă pe valoarea adăugată”, 301 “Decont special de taxă pe valoarea adăugată” și 394 “Declarație informativă privind livrările/prestările și achizitiile efectuate pe teritoriul național”.

Citiți și: Video – Parcarea de la Finanțe, plină de tineri

Prin noile măsuri, anunță Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș, vor fi sprijiniți și micii agricultori care întâmpină dificultăți în aplicarea regimului normal de TVA. Ei vor avea posibilitatea aplicării unui regim special, care îi va degreva de cele mai multe sarcini administrative, precum ținerea de evidențe și depunerea decontului de TVA.

În plus, pentru reducerea sarcinilor administrative ale contribuabililor care realizează operațiuni intracomunitare se propune eliminarea Registrului Operatorilor Intracomunitari (ROI). Totodată, declarațiile informative 392A, 392B și 393 ar urma să se suspende până pe data de 31 decembrie 2019.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441