Donaris 930 x 122

dacia

VESTE IMPORTANTĂ DE LA DACIA

Veste importantă de la Dacia. Automobile Dacia a rămas și în 2016 cel mai mare exportator al României. Potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică (INS), uzina din Mioveni – Argeș și-a menținut și anul trecut statutul de lider.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Uzina Dacia este urmată în clasamentul exporturilor de o reprezentanță a grupului Honeywell și de Rompetrol Rafinare.

În același timp, potrivit sursei citate, Automobile Dacia a fost în anul 2016 și cel mai mare importator din țară. Pe locul doi la importuri se situează Rompetrol Rafinare, iar pe trei, Petrotel Lukoil.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Fiind, totuși, vorba de date provizorii, INS încă nu a dat publicității și valoarea exporturilor și a importurilor în cazul fiecărui agent economic în parte. Pe ansamblu, precizează statisticienii, primii 10 exportatori au realizat peste 17% din totalul exporturilor (în jur de 10 miliarde de euro), iar primii 10 importatori, aproape 13% din volumul total al importurilor din anul 2016.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90