930 x122 grota rece

energie

Veste importantă! Energia electrică, același preț pentru toți

Preț plafonat la energie și pentru cei care au consumat peste 300 kWh pe lună anul trecut.

Citiți și: Dezastru la stațiile peco! Șoferii, șoc total!

Și consumatorii casnici de energie electrică care au avut în 2021 un consum mediu lunar de peste 300 kWh ar putea beneficia de preț plafonat, de 1 leu/kWh cu TVA inclusă, potrivit unui amendament la legislația în vigoare depus în Parlament, citat de Profit.ro.

În prezent, au prețuri plafonate la electricitate numai clienții casnici care au consumat anul trecut, în medie, cel mult 100 kWh pe lună (preț final cu TVA de 0,68 lei/kWh), respectiv între 100 și maximum 300 kWh pe lună (0,8 lei/kWh). În schimb, gospodăriile populației care în 2021 au consumat în medie peste 300 kWh pe lună achită de la 1 aprilie prețul de piață practicat de furnizorul lor.

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

Conform comparatorului de oferte concurențiale pentru casnici al ANRE, în afară de cea a producătorului de stat Hidroelectrica (de 0,68 lei/kWh), toate celelalte prevăd prețuri de cel puțin 1,46 lei/kWh, adică cu 46% mai mari decât prețul plafonat de 1 leu/kWh propus de autorii amendamentului.

Dacă modificarea propusă va fi votată de Parlament, casnicii cu consum mediu lunar în 2021 de peste 300 kWh vor beneficia de același preț final plafonat, de 1 leu/kWh, precum imensa majoritate a clienților noncasnici, cu excepția celor mai mari consumatori industriali, care primesc subvenții de stat pentru acoperirea costurilor cu certificatele CO2 incluse în prețul energiei.

Toate aceste plafoane de preț sunt valabile până la 31 martie 2023.

Foto descriptiv: Adevarul

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3