NOR CURIER 930X122

lapte

VESTE PROASTĂ! LAPTELE DIN PIEȚE SE SCUMPEȘTE!

Veste proastă pentru cei care preferă ca în locul laptelui din hipermarketuri să consume lapte proaspăt de la producătorii care vând în piețele agroalimentare.

Citiți și: Vodafone, val de scumpiri. Ce clienți sunt afectați

Din luna februarie producătorii de la tarabe vor fi nevoiți să scumpească prețul laptelui. Potrivit Mediafax, scumpirea ar urma să depășească 20%. Motivul îl reprezintă intrarea în vigoare și în țara noastră a unor norme europene care obligă la efectuarea în fiecare lună de analize asupra laptelui, analize care îi costă pe producători.

„Problema producătorilor individuali care desfac laptele pe tarabă în piaţă este că, pe lângă certificatul de sănătate de care aveau nevoie până acum, vor trebui să aibă două buletine de analiză valabile pe o perioadă de o lună şi care să ateste conformitatea laptelui. Aceste certificate vor fi verificate de medicii veterinari din pieţe şi problema este că acestea costă în jur de 180 de lei”, precizează pentru Mediafax preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, Claudiu Frânc.

Citiți și: Lovitură pentru fumători!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90