New Profesional Consult 930 x 122

argeseni

Vești proaste despre salariile argeșenilor

Câştigul salarial mediu brut realizat în județul Argeș în luna mai a.c. a fost de 5506 lei, în scădere cu 254 lei (-4,4%) comparativ cu luna aprilie 2022, urmare a câștigurilor mai mici înregistrate în sectorul industrie și construcții (-9,9%), anunță Direcția de Statistică Argeș.

Citiți și: Salarii mai mari pentru profesori. Câți bani și când intră în conturi

Comparativ cu luna corespunzătoare din anul 2021 câștigul salarial mediu brut a fost mai mare cu 386 lei (+7,5%), urmare a câștigurilor mai mari înregistrate în toate sectoarele de activitate.

Câştigul salarial mediu net realizat în luna mai a.c. a fost de 3420 lei, în scădere cu 121 lei (-3,4%), urmare a câștigurilor mai mici înregistrate în sectorul industrie și construcții (-8,9%).

Citiți și: Din ce fac argeșenii cei mai mulți bani

Comparativ cu luna mai 2021 câștigul salarial mediu net a fost mai mare cu 273 lei (+8,7%), urmare a câștigurilor mai mari înregistrate în toate sectoarele de activitate.

Scăderile câștigului salarial mediu net înregistrate în majoritatea activităților din sectorul economic s-au datorat acordării în lunile precedente de prime ocazionale, drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri precum și de nerealizările de producție ori încasările mai mici, de angajările de personal cu câștiguri salariale mai mici față de medie din unele activități economice.

Câștigul salarial realizat în județul Argeș în luna mai 2022 a fost mai mic comparativ cu realizările salariale medii la nivel național atât în valoare brută (-13,4%), cât și în valoare netă (-12,9%).

Foto descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3