Donaris 930 x 122

coronavirus

MINISTRUL MANIVELA

Acordul semnat între ministrul de Interne și patriarhul Daniel este o dovadă de inconștiență, de iresponsabilitate. Greșeala pe care a făcut-o Marcel Vela, probabil cu acceptul premierului Orban și al președintelui Iohannis, este mare.

Citiți și: Lovitură dură! Ce se întâmplă cu minivacanța de 1 Mai și Paște

Riscul de infecție ar putea crește odată cu relaxarea restricțiilor în zilele premergătoare nopții de Înviere și în noaptea de Înviere. Înțelegerea semnată de ministrul de Interne și patriarh a fost decisă în ciuda avertismentelor epidemiologilor, în ciuda cadrelor medicale din linia întâi a luptei cu virusul, în ciuda tuturor cetățenilor care respectă la literă restricțiile, dar chiar și în ciuda măsurilor și a atenționărilor anterioare de la Guvern.

Pentru un moft al BOR (biserică ai cărei milioane de supuși sunt buni și pentru voturi), Marcel Vela riscă să pună în pericol „eșafodajul” construit până acum pentru limitarea răspândirii bolii. Este același personaj care “combate” coronavirusul cu imnul de stat al României difuzat din mașinile Poliției și Jandarmeriei, de parcă virusul ar fi o putere statală străină care ne-a invadat țara.

Citiți și: Un SUV Porsche Cayenne de peste 100 mii €, mai slab ca un Duster!

Nu era sfârșitul lumii dacă în acest an am fi renunțat la “pâinea binecuvântată” și la “distribuirea Sfintei Lumini”. La ortodocșii din alte țări și la catolici a primat rațiunea. La noi, nu.

Expui populația la riscul aglomerării, pui în mișcare cohorte de voluntari și de polițiști, pe care la rândul lor îi expui unui risc suplimentar, pentru ceva care în acest an putea și trebuia să lipsească. Este inadmisibil.

Președintele Iohannis, pe bună dreptate, a prelungit starea de urgență. Președintele Iohannis a avertizat că relaxarea ne poate face să scăpăm epidemia din mână. Bun, dar atunci când guvernul lui, prin ministrul Manivela (îi spun Manivela pentru că nu are prea multe în comun cu seriozitatea funcției de ministru de Interne), semnează acordul cu patriarhul, acord care creează o mare excepție și breșă pe frontul anti coronavirus, cetățenii care respectă restricțiile ce să mai înțeleagă?

PS: Începută cu îmbulzeala de la aeroportul din Cluj-Napoca și continuată cu acordul cu BOR, disputa haotică dintre capetele puterii riscă, de nu se va fi întâmplat deja, să submineze încrederea omului de rând în autorități. Cu atât mai mult într-o perioadă de criză sanitară, încrederea populației în stat, în cei mai înalți reprezentanți ai săi, este esențială. Vreau să cred că declarația de astăzi a președintelui (declarația, AICI), ulterioară publicării acestui editorial, va determina, în sfârșit, începutul unei acțiuni coordonate, unitare a autorităților statului în combaterea răspândirii coronavirusului.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90