930 x122 grota rece

coronavirus

Valul 4 mătură ţara, iar Toma Necredinciosul e mic copil pe lângă noi

În contextul creşterii accelerate a numărului de noi infectări, pragul de 6 la mie, considerat de neatins la momentul la care au fost stabilite regulile, pare tot mai mic pentru valul 4 care mătură România.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Ţara noastră a reuşit ieri „performanţa” de a fi pe locul 2 în Europa la numărul de decese şi pe locul 6 în lume. Pare incredibil, nu-i aşa?

Avertizam în articole acum „învechite”, „old news”, când românii erau în plină relaxare şi prea puţin preocupaţi de ce va urma toamna aceasta, că valul 4 va face ravagii printre nevaccinaţi. Am citat medici, specialişti, degeaba: ne-am ales cu critici şi chiar ameninţări în privat ale „deştepţilor” care consideră şi astăzi că totul e o făcătură.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Bine, bine, sunt sigur că este ceva putred în toată nebunia asta, sunt multe interese şi „scheme” la mijloc (e doar părerea mea), dar ce facem cu spitalizările şi cu decesele pe care nu le vedem doar în raportul zilnic, ci iată, aflăm şi aflu chiar despre rude şi oameni apropiaţi care au ajuns internaţi în stare gravă sau au murit.

„Nu aş fi grezut dacă nu aş fi văzut”. Ei, de unde? Nu credem nici acum. Până şi Toma Necredinciosul ar fi invidios pe mulţi oameni din zilele noastre.

Nu au învăţat nimic

Nu mai contează. La fel de grav, sau chiar mai grav, mi se pare faptul că autorităţile nu au învăţat nimic din pandemie. Chiar nimic. Spre exemplu, apreciez drept incredibilă declaraţia Ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a afirmat la postul de televiziune DIGI 24 că „şcoala nu e pregătită pentru online”.

Nici acum, după atâtea experienţe. Era normal să se pună toate lucrurile la punct în tot acest timp, între vacanţe, între episoade de relaxare, între ce vreţi voi, şi să avem veşti cum că măcar învăţământul va funcţiona. Educaţia copiilor noştri este compromisă, iar părinţii fac eforturi individuale pentru a le asigura necesarul de cunoştinţe.

Asta este ţara în care trăim. În paralel, învrăjbirea dintre vaccinaţi şi antivaccinişti continuă pe reţelele sociale, ca într-un teatru al absurdului. Fără niciun rezultat favorabil, fără satisfacţie, doar venin împroşcat în stânga şi în dreapta.

(Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • hdhd spune:

    intre timp, pesedeaua din arges face campanie antivaccinare in speranta ca pica astia de la putere ca sa le ia ei locul, oamenii mor si ei se lupta politic …

  • jean cote spune:

    cine moare ma prostu draq,? spun eu ,aia de leucemie ca n au loc in spitale de smecheriile criminalilor.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90