930 x122 grota rece

coronavirus

VINE AL DOILEA VAL SAU UN TSUNAMI „COVID-19”?

A început din nou agitaţia cu privire la situaţia epidemiologică la nivel naţional. Autorităţile spuneau la începutul săptămânii că suntem pe un platou, însă cifrele i-au contrazis în scurt timp, după ce ieri şi azi am văzut două recorduri de cazuri noi, media fiind undeva la 1.700 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Argeşul, abia scos de pe lista zonelor de risc, începe iar să dea semne ale unei reveniri nedorite. Cred că, în următoarea perioadă, două elemente vor contribui la cifre alarmante pentru majoritatea cetăţenilor şi îngrijorătoare pentru autorităţi: organizarea proastă în şcoli (avem semnale din teren că există probleme, detalii AICI) şi alegerile din 27 septembrie.

Legat de alegeri, e interesant de urmărit cum vor reuşi primarii să mobilizeze resurse pentru a preveni transmiterea bolii. Nu doar în ziua alegerilor, cât mai ales după. Ţineţi cont că alegerile se desfăşoară într-o zi de duminică, majoritatea secţiilor sunt amplasate în unităţi de învăţământ, votarea durează până la ora 21 şi după închiderea urnelor urmează alte proceduri, plus numărătoarea voturilor.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

A doua zi vin cei mici la şcoală. Vor fi oare spaţiile dezinfectate corespunzător? E o întrebare legitimă. În virtutea heirupismului de pe la noi, eu unul nu sunt convins că va fi în regulă. Sper să mă contraziceţi şi să-mi spuneţi că nu am avut dreptate.

În altă ordine de idei, specialiştii avertizează că nu suntem nici măcar la mijlocul pandemiei. Mai bine o spunem acum, decât să ne prefacem surprinşi: este posibil ca o perioadă mai dificilă decât cea din Starea de Urgenţă să urmeze până la finele acestui an. Avem toate elementele constitutive: libertate de mişcare, persoane care au lăsat garda jos (observ deja cum inclusiv în magazine şi spaţii comerciale unii angajaţi ţin masca sub bărbie), aglomeraţie – dacă nu în şcoli, lângă şcoli ş.a.m.d.

Iată ce spune şi un expert OMS: „Este mult mai rău decât orice film SF despre pandemii. Acest lucru este cu adevărat grav – nici măcar nu am ajuns la mijlocul pandemiei. Suntem încă la început și începem să vedem ce pagube va provoca lumii. Și devine din ce în ce mai grav pe măsură ce intrăm în această fază în Europa, unde cazurile cresc din nou” – David Nabarro, emisar special al Organizației Mondiale a Sănătății pentru COVID-19.

Nu vă faceţi iluzii că schimbarea vine de la noi. Putem doar să respectăm nişte măsuri, însă în pandemie (precum în invaziile marilor imperii), cel mare îl înghite pe cel mic. Imaginaţi-vă un Tsunami care loveşte continentul dinspre Vest şi este atât de puternic încât nu se va opri până în capătul celălalt al continentului. Că este „teleghidat” de forţe oculte, de noua ordine mondială sau vine pur şi simplu pe cale naturală, asta vom afla peste 5, 10, 20 de ani. Sau poate, unii dintre noi, niciodată.

P.S.: Ca să închei într-un ton optimist, am şi eu nişte surse care-mi şoptesc la ureche că undeva în primăvara lui 2021 va înceta toată această nebunie. Aveţi grijă de voi!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90