New Profesional Consult 930 x 122

rata de infectare in pitesti

Emanuel Soare, despre cum reîncepe şcoala în Argeş

Astăzi, mai multe şcoli din Piteşti şi din judeţ au înaintat solicitări către Inspectoratul Şcolar Judeţean privind modalitatea de reluare a cursurilor.

Citiți și: Județul Argeș, surpriză de proporții în „lupta” cu virusul

L-am întrebat pe subprefectul Emanuel Soare dacă se va comunica astăzi o decizie în acest sens.

Emanuel Soare: „Astăzi la ora 16.00 avem CJSU. Momentan aşteptăm propunerile de scenarii din partea CA (n.r. – Consilii de Administraţie) ale școlilor. Acestea vor fi evaluate de IŞJ și DSP și vor veni cu ele în şedinţa de azi. Probabil că vom începe cu scenariul Verde peste tot”.

Citiți și: Ultima oră: Municipiul Piteşti, la un pas de ieşirea din zona roşie. Întreaga listă se „subţiază”

 

Emanuel Soare

Emanuel Soare

 

La Piteşti, dată fiind rata de infectare în municipiu (1,63/1.000 de locuitori), precum şi expirarea termenelor de 14 zile privind suspendarea cursurilor în săli (acolo unde s-a luat o asemenea decizie), toate calculele indică reluarea şcolii în Scenariul Verde.

Semne de întrebare ar mai fi doar în localităţile Morăreşti şi Valea Iaşului, unde incidenţa cazurilor depăşeşte 4 la mie. Chiar şi acolo, potrivit declaraţiei lui Emanuel Soare, este posibil ca şcoala să reînceapă normal, cu elevii prezenţi fizic la ore.

Dincolo de acest moment de scurtă durată, este foarte importantă evoluţia situaţiei epidemiologice în următoarele săptămâni, dată fiind experienţa care ne-a învăţat că linia care delimitează normalul de anormal este foarte sensibilă şi poate fi „sărită” rapid dacă reapar cazuri de Covid în şcoli.

(Foto: descriptiv)

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90