New Profesional Consult 930 x 122

bloc

Este obligatoriu pentru toți cei care stau la bloc!

Este obligatoriu pentru toți cei care stau la bloc!

Citiți și: Apare o nouă taxă!

Locatarii de apartamente care se confruntă cu lipsa spațiului de depozitare în locuințele lor caută soluții în boxele imobilelor.

Totuși, este important să respecte întotdeauna normele legale în vigoare pentru a evita eventualele probleme.

Citiți și: Bilanțul nenorocirii din Curtea de Argeș: Victime multiple și un decedat

Iată care sunt normele pe care trebuie să le respecte orice locatar în acest sens:

Utilizarea boxelor gospodărești:

Una dintre cele mai comune soluții pentru depozitarea obiectelor neutilizate în viața de zi cu zi este utilizarea boxelor gospodărești.

Acestea pot fi amenajate în subsolul imobilelor, conform prevederilor legale.

Condiții pentru amenajare:

Potrivit normativului de siguranță la foc a construcțiilor P118-99, boxele gospodărești pot fi realizate în subsolul sau demisolul clădirilor de locuit, cu condiția ca acestea să fie utilizate numai pentru materiale și substanțe care nu prezintă un risc mare de incendiu și să fie asigurate măsuri de protecție corespunzătoare.

Este obligatoriu pentru toți cei care stau la bloc!

Restrângeri referitoare la depozitare:

Este important de reținut că în aceste spații nu trebuie depozitate substanțe care ar putea reprezenta un risc mare de incendiu, pentru a asigura siguranța tuturor locatarilor, potrivit capital.ro.

Responsabilitatea proprietarilor:

Conform Legii locuinței nr. 114 din 1996, proprietarii sunt responsabili de asigurarea condițiilor normale de funcționare a locuințelor deținute în exclusivitate și a spațiilor deținute în comun în clădirile de locuit cu mai multe unități locative.

Prevenirea incendiilor:

Normele generale de protecție împotriva incendiilor, adoptate conform OMAI nr. 163/2007, stabilesc prevederi esențiale pentru prevenirea incendiilor în exploatarea construcțiilor, inclusiv în locuințele unifamiliale și multifamiliale, precum și în legătură cu căile de evacuare.

Respectarea legii și a normelor de siguranță este esențială pentru toți locatarii care doresc să utilizeze boxele imobilelor pentru depozitarea obiectelor lor.

Prin respectarea acestor reguli, se asigură siguranța și confortul tuturor locatarilor din imobil.

Foto: Descriptiv/romaniatv.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90