930×122 CAPRA 5

centrul cultraul pitești

Evenimente importante la Centrul Cultural! Invitați ,,cu greutate”

Evenimente importante la Centrul Cultural! Invitați ,,cu greutate”

Citiți și: Pitești. Spectacol de concentrare și performanță, în Piața Primăriei!

Centrul Cultural Pitești organizează, între 15 și 19 iulie 2024, o serie de evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.

Evenimentele pot fi urmărite online pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro). Publicul are acces în limita locurilor disponibile.

Citiți și: Pitești. Noi evenimente cultural – educative și de dezvoltare personală la Centrul Cultural

Cenaclul „Armonii argeșene”

Coordonat de scriitorul dr. Adrian Mitroi, evenimentul are loc luni, 15 iulie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Medalion cultural cu Stelian Necșoi

Coordonat de cantautorul și poetul Stelian Necșoi, evenimentul are loc luni, 15 iulie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„La ediția de iulie, vom avea invitați speciali: Magda Patrolea, Mariana Birică și Horia Florian Vlădan. Doamna Patrolea va prezenta cartea <În căutarea fericirii>. Doamna Birică este o solistă de muzică populară. Domnul Vlădan este un artist amator dedicat muzicii populare și ușoare. Vă așteptăm într-o atmosferă prietenoasă”, spune Stelian Necșoi.

Dialog cu tema „Toate pânzele sus”

În cadrul Clubului literar-artistic „Mona Vâlceanu”, coordonat de Maria Mona Vâlceanu, evenimentul are loc marți, 16 iulie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Invitată: Aida Maria Vâlceanu.

„La ediția de iulie, vom aborda tema <Toate pânzele sus> sau <Golden Globe Race>”, spune Maria Mona Vâlceanu.

Dialog cu tema „Corect/Incorect”

În cadrul proiectului „Personalități Culturale Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, evenimentul are loc marți, 16 iulie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Invitată: Iudita Dodu Ieremia.

„Am invitat-o pe doamna profesoară Ieremia pentru a discuta despre ultima carte, <Corect/Incorect>”, subliniază Jean Dumitrașcu.

Dialog cu tema „Dulce cânt moldovenesc”

Coordonat de Mariana Claudia Filipescu, evenimentul are loc marți, 16 iulie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Invitată: Camelia Lazanu.

„Invitata mea, Camelia Lazanu, continuă să culeagă și să promoveze folclorul autentic moldovenesc”, spune Mariana Claudia Filipescu.

Prelegere cu tema „Vasile Alecsandri – Prozator”

În cadrul proiectului „Literatura Română Necanonică”, susținut de Iudita Dodu Ieremia, evenimentul are loc miercuri, 17 iulie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Opera în proză a lui Vasile Alecsandri a fost recuperată de posteritate”, spune Iudita Dodu Ieremia.

Dialog cu tema „Ilustrația botanică în arta decorativă”

Coordonat de artistul plastic Mihaela Viorela Martin, evenimentul are loc miercuri, 17 iulie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Invitată: Amalia Avram.

„Amalia Avram combină culorile pentru a transmite mesaje și sentimente. Lucrările ei reflectă sensibilitatea feminină profundă”, spune Mihaela Viorela Martin.

Recital muzical „Lunga vară fierbinte!”

Susținut de Trupa TANDRES, formată din Andrei Tase și Adrian Tase, evenimentul are loc joi, 18 iulie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Evenimente importante la Centrul Cultural! Invitați ,,cu greutate”

Prelegere cu tema „Cum influențează soarele starea de bine”

În cadrul proiectului „Împreună pe Drumul de la Ego către Sine”, susținut de psihologul Cosmina Olteanu, evenimentul are loc joi, 18 iulie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Vom discuta despre impactul și importanța soarelui asupra omului”, spune Cosmina Olteanu.

Conferință cu tema „Constantin Noica, cei 22 sau cultura de performanță”

În cadrul proiectului „Colocviile Municipiului Pitești”, coordonat de Leonid Dragomir, evenimentul are loc joi, 18 iulie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Invitat: prof. univ. dr. Marius Ghica.

„Autorul va vorbi despre proiectul noician de a antrena oameni de cultură tineri pentru performanțe culturale de anvergură”, spune Leonid Dragomir.

Prelegere cu tema „Cel mai mare dușman al societății de azi”

În cadrul proiectului „Vaccin împotriva virusului manipulării”, susținut de George Smeoreanu, evenimentul are loc vineri, 19 iulie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

„Voi aborda concepția profesorului american Tom Nichols cu privire la atacul asupra democrației moderne”, spune George Smeoreanu.

New Profesional Consult-555×222
570×90 MAIA