930×122 CAPRA 5

comuna albota

Exclusiv. Primar de lângă Pitești vrea autobuze Publitrans: ,,Ne împrumutăm pentru transport!”

Exclusiv. Primar de lângă Pitești vrea autobuze Publitrans: ,,Ne împrumutăm pentru transport!”

Citiți și: E oficial! Autobuze Publitrans la Argeș Mall

În cursul zilei de ieri, ePitești a realizat un material referitor la transportul metropolitan pentru localitățile Moșoaia și Căteasca.

Pentru a afla exact în ce stadiu se află proiectul, un jurnalist al publicației noastre a luat legătura cu directorul Publitrans, Manuel Rotaru.

Citiți și: Apar noi informații despre agresorul din autobuz. Ce a pățit tânărul care a îngrozit țara

Acesta a oferit declarații în exclusivitate despre ce pași mai trebuie urmați pentru ca proiectul să devină realitate.

Mai multe detalii despre acest subiect puteți re (citi) AICI: – Exclusiv. Anunțul MOMENTULUI: Noi localități de lângă Pitești cu transport Publitrans – 

Cititorii publicației noastre au manifestat un real interes despre acest subiect, mai ales despre implementarea transportului metropolitan în localitatea Albota.

În aceste condiții, un redactor ePitești l-a contactat astăzi pe edilul comunei Albota, Ion Dumitru, care a oferit declarații, de asemenea, în exclusivitate, despre posibilitatea existenței transportului metropolitan Publitrans din Pitești către localitatea menționată.

Ion Dumitru, primarul comunei Albota

,,În momentul de față, nu permite așa ceva!”

Exclusiv. Primar de lângă Pitești vrea autobuze Publitrans: ,,Ne împrumutăm pentru transport!”

,,Bugetul local nu permite așa ceva, în momentul de față.

Am stat de vorbă în consiliu (n.r. Consiliul Local al comunei Albota) și am susținut să facem un împrumut de 7 miliarde (n.r. lei vechi).

Lucrările pe care le am la ora actuală în comună… nu-mi pot permite să dau acești bani.”, declară edilul.

,,7 miliarde de lei vechi”

De această sumă ar fi nevoie din bugetul local pentru ca locuitorii comunei Albota să beneficieze de nouă curse pe zi de transport public metropolitan spre Pitești.

,,Consilierii, în primă instanță au refuzat”

Din cauza investițiilor alocate pentru modernizarea drumurilor comunale finanțate prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”, care necesită cofinanțări și la care contribuie și municipalitatea  cu 20%, primarul declară că bugetul local de 450 000 de lei nu-i poate permite încă transportul metropolitan.

,,Mâine mai încerc să-i conving pe consilieri”

În cursul zilei de mâine se va desfășura o ședință de Consiliu Local, în care primarul a promis că va readuce în discuție dorința oamenilor de a beneficia de acest tip de transport.

,,Mâine am ședință de Consiliu. Mâine mai încerc să-i conving pe consilieri să luăm un împrumut din trezorerie sau de la CEC, pentru a face acest transport.

Consilierii mei (n.r. care fac parte din PSD) înțeleg importanța acestui transport„, punctează edilul.

Cât ar dura realizarea transportului metropolitan de la Pitești la Albota

Pe parcursul discuției, chiar dacă edilul Ion Dumitru a evitat să dea un termen clar pentru implementarea transportului metropolitan în localitate, ePitești a insistat, în repetate rânduri, și a obținut, într-un final, un răspuns.

Primarul declară că își dorește acest transport și dacă va reuși să obțină banii necesari și să se alăture Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Pitești, din care fac parte și localitățile care beneficiază sau urmează să beneficieze în curând de transportul metropolitan, într-o lună s-ar rezolva tot.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Alina spune:

    Corect ! Dar am vrea si noi cei din comuna Draganu un astfel de transport !!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90