New Profesional Consult 930 x 122

facturi

Facturile la gaze se pot plăti în rate

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a stabilit, printr-un ordin publicat luni în Monitorul Oficial, modificarea și completarea regulamentului privind furnizarea gazelor naturale clienților finali, astfel încât să fie posibilă eșalonarea la plată a facturilor și soluționarea plângerilor legate de facturi fără să fie necesară achitarea prealabilă a sumelor datorate.

Citiți și: Facturi de energie pe bandă rulantă. Ce soluție au consumatorii afectați

Totodată, este vizată și transparența furnizorilor privind costurile incluse în factură.

Noile reguli vor intra în vigoare începând cu 1 aprilie.

Citiți și: Ordonanța austerității a fost aprobată! Urmează concedieri, tăieri de salarii și schimbări ale facturilor la energie

Ordinul ANRE 14/2023, care se va aplica din 1 aprilie 2023, modifică și completează Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale la clienții finali, aprobat prin Ordinul Președintelui ANRE nr. 29/2016.

Una dintre cele mai importante prevederi conținute de noul ordin este posibilitatea de eșalonare la plată a facturilor, la cererea clientului final aflat în stare de vulnerabilitate, urmată de cea a posibilității denunțării contractului unilateral de către client.

De asemenea, printre modificările semnificative sunt:

– corelarea aplicației digitale POSF (platformă online de schimbare a furnizorului) cu sistemul de furnizare de gaze naturale – această platformă fiind destinată schimbării online de către clientul final a furnizorului de energie;

– o mai mare transparență în ceea ce privește informarea consumatorului prin intermediul facturii;

– schimbarea procedurii de soluționare a plângerilor clienților referitoare la sumele înscrise în facturi.

Detalii, AICI.

foto descriptiv

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 pe 90 Costache