New Profesional Consult 930 x 122

facturi

Facturile la gaze se pot plăti în rate

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a stabilit, printr-un ordin publicat luni în Monitorul Oficial, modificarea și completarea regulamentului privind furnizarea gazelor naturale clienților finali, astfel încât să fie posibilă eșalonarea la plată a facturilor și soluționarea plângerilor legate de facturi fără să fie necesară achitarea prealabilă a sumelor datorate.

Citiți și: Apare o nouă taxă! Toți vom plăti!

Totodată, este vizată și transparența furnizorilor privind costurile incluse în factură.

Noile reguli vor intra în vigoare începând cu 1 aprilie.

Citiți și: Furnizor de electricitate, anunț important pentru clienți! Ce se întâmplă cu facturile

Ordinul ANRE 14/2023, care se va aplica din 1 aprilie 2023, modifică și completează Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale la clienții finali, aprobat prin Ordinul Președintelui ANRE nr. 29/2016.

Una dintre cele mai importante prevederi conținute de noul ordin este posibilitatea de eșalonare la plată a facturilor, la cererea clientului final aflat în stare de vulnerabilitate, urmată de cea a posibilității denunțării contractului unilateral de către client.

De asemenea, printre modificările semnificative sunt:

– corelarea aplicației digitale POSF (platformă online de schimbare a furnizorului) cu sistemul de furnizare de gaze naturale – această platformă fiind destinată schimbării online de către clientul final a furnizorului de energie;

– o mai mare transparență în ceea ce privește informarea consumatorului prin intermediul facturii;

– schimbarea procedurii de soluționare a plângerilor clienților referitoare la sumele înscrise în facturi.

Detalii, AICI.

foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90