930 x122 grota rece

amenzi

Fapta pentru care bugetarii riscă amenzi de aproape 30.000 de lei

Au început concediile, drept pentru care foarte mulți români pleacă în vacanțe: unii pe litoral, alții la munte, iar cei mai norocoși dintre ei, în afara țării.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Bugetarii care vor să-și petreacă concediul departe de casă, dar în România, au la dispoziție tichetele de vacanță pe care statul le acordă.

Există totuși și români care nu intenţionează să folosească aceste tichete în scopul în care au fost atribuite, încercând să le valorifice altfel.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Astfel, aceștia aleg să vândă voucherele primite de la stat. Deși tranzacția este ilegală, această practică este întâlnită de câțiva ani.

Cu toate acestea, fapta este pedepsită cu o amendă usturătoare. Potrivit bugetul.ro, angajații care sunt descoperiți că-și vând tichetele de vacanță riscă o amendă de până la 26.600 de lei.

Această faptă încalcă actualul Cod Penal, fiind vorba despre o formă de fals de identitate.

Valoarea amenzii depăşeşte de câteva ori valoarea tichetelor, care însumează doar 1.450 lei.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: playtech.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90