930×122 CUMPANA 5

anpc

Farmaciile Dr. Max, acuzate de practici comerciale incorecte

Lanțul de farmacii Dr. Max a fost acuzat de practici comerciale incorecte de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Citiți și: Magiunul de Topoloveni, retras din magazine

Mai exact este vorba despre folosirea sintagmei ,,prețuri Dr. Max de mici”, care reprezintă o practică comercială incorectă, deoarece mesajul publicitar conține informații false, menite a induce în eroare consumatorul.

ANPC transmite într-un comunicat de presă:

„În urma verificărilor desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), în lanțul de farmacii Dr. Max, echipele de control au constatat utilizarea, atât în farmacii, cât și în spoturile publicitare din mass-media, a sintagmei ,,prețuri Dr. Max de mici”.

Citiți și: ANPC, avertisment pentru români cu privire la alimentele de Paște

Acest lucru a fost considerat o practică comercială incorectă, cu impact la nivel național, considerându-se că, prin această formulare, i se sugerează consumatorului mediu faptul că, farmaciile Dr. Max, au cele mai mici prețuri ale unor produse, comparativ cu alte lanțuri de farmacii, fapt care nu a putut fi dovedit.

Ca atare, la începutul lunii februarie a acestui an, printr-un Ordin al președintelui ANPC, Horia Constantinescu, s-a dispus încetarea acestei practicii comerciale incorecte, deoarece mesajul publicitar conține informații false, menite a induce în eroare sau care este susceptibil să inducă în eroare consumatorul mediu, oferindu-se perspectiva unui avantaj material, la achiziția de produse.

Caracterul înșelător al acestei practici este determinat de faptul că nu explică, concret, în ce constă avantajul menționat al consumatorului (dacă este vorba de un preț redus sau de avantajul conferit de achiziționarea unui bun de calitate superioară).

Ordinul președintelui ANPC a fost adus la cunoștința operatorului economic, de îndată, iar acesta a și început demersurile necesare pentru punerea în aplicare a măsurilor dispuse.

Astfel, mesajul publicitar a fost deja eliminat de pe monitoarele existente în farmacii și din campaniile existente în derulare, urmând ca, în cel mai scurt timp, acesta să fie înlocuit complet din toate comunicările comerciale ale operatorului.”

Foto principal: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • ASTEFANE spune:

    Fata de celelalte farmacii ex CATENA sau POLISANO aici au preturi un pic mai mici ,nu cu mult ,pt.pensionari conteaza .

  • Astefane spune:

    Comentariu pe care l-am
    facut ramane valabil au preturi putin mai mici dar nu cu mult ,pt pensionari conteaza .

Donaris 570×90