EcoMoto 930×122

Cinema "Sebastian Papaiani"

Exclusiv. Film incredibil la Pitești! De necrezut cine a venit să-l vadă!

Film incredibil la Pitești! De necrezut cine a venit să-l vadă!

Citiți și: Mînzînă și-a depus oficial candidatura!

O sală arhiplină. Aproape o sută de oameni care săteau neclintiți pe scaune privind pânza albă. Nimeni nu s-a foit, nimeni nu s-a ridicat să plece. Cu toții erau captivați. Imaginile se derulau. Și oftând își ștergeau lacrimile discret.

Ca pe vremuri

În Pitești nu a rulat vreun film indian, siropos, la care lăcrimau spectatorii. Asta era înainte de 1989. La cinematrograful „Sebastian Papaiani” aseară, a fost difuzat un film dedicat fostului președinte al PSD Argeș, Constantin Nicolescu.

Citiți și: PSD Argeș: Gentea și Mînzînă, confirmați într-o impresionantă demonstrație de forță!

La capătul unei tumultoase vieți politice, „el lider maximo”, așa cum era supranumit, s-a stins în ziua de 13 iunie 2023.

Citiți și: Luminile și umbrele lui Constantin Nicolescu

Lume bună

În sala modernă a cinematografului care servește și loc de spectacole pentru un teatru privat, au luat loc persoane importante. Precum fostul premier Viorica Dăncilă, foști parlamentari social-democrați, primari din câteva comune.

 

Ca un puzzle

Proiectul acestui film este rodul unei inițiative private, realizatorul fiind jurnalistul Florian Silișteanu. Filmul a fost conceput precum un puzzle. Imagini cu fostul politician, date despre viața și activitatea sa, mărturii ale celor care l-au cunoscut îndeaproape.

Emoție la cote maxime

Deseori, în timp ce imaginile se derulau, se făcea auzită vocea actriței Cezara Dafinescu. Poezia rostită, fondul sonor, fotografiile cu regretatul politician, au stârnit emoția privitorilor. Toți cei din sală l-au cunoscut personal pe Constantin Nicolescu.

Distinsa lui soție, îmbrăcată în veșminte de doliu, a mulțumit tuturor, stăpânindu-și cu greu plânsul.

Omenia

În fața sălii, fostul prim-ministru Viorica Dăncilă a declarat în exclusivitate pentru ePitești:

„L-am cunoscut foarte bine pe domnul Nicolescu, și acest film a surprins bine personalitatea sa. A făcut multe lucruri bune pentru Argeș și ele rămân în urma dânsului.

Poate să fie un exemplu pentru mulți în ceea ce privește omenia sa, aceasta fiind trăsatura de caracter care-l definea și care reiese foarte bine din acest film.”

Film incredibil la Pitești! De necrezut cine a venit să-l vadă!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3