New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

Firmă din Argeș, amendată cu 5.000 de lei pentru transport ilegal de lemne

Poliţiştii din cadrul Secţiei 16 Poliţie Rurală Valea Mare Pravăt, au acționat în continuare pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, sau ai ocoalelor silvice competente.

Citiți și: Important de știut pentru toți șoferii!

Aceștia au verificat și o societate comercială cu sediul în localitatea Bughea de Sus, acolo unde au descoperit și nereguli.

Oamenii legii au stabilit diferențe dintre stocul scriptic și cel faptic, rezultând că firma a expediat cantitatea de 9 metri cubi de material lemnos, lemn rotund de esență rășinoase, în valoare de aproape 1.000 de lei, fără documente legale.

Citiți și: Atenție dacă stați la bloc: amenzile ajung până la 100.000 de lei!

În urma abaterii constatate, societatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos, expediat fără documente legale a fost confiscat valoric.

Cu căruțele pline cu lemne

De asemenea, tot pe raza localității Bughea de Sus, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 54 și 60 de ani, au fost depistați în timp ce transportau cu atelaje material lemnos a cărui proveniență legală nu a putut fi dovedită.

În urma evaluării realizată de un specialist silvic, s-a stabilit că cei trei transportau aproape 2 metri cubi lemn de foc, de esență fag.

În urma celor constatate, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei fiecare, iar materialul lemnos a fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

În total, în ziua de 23 ianuarie, în urma activităților, au fost depistate 5 persoane și o societate față de care au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru abateri de natură silvică.

Astfel, au fost confiscați aproximativ 20 de metri cubi de material lemnos și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3