NOR CURIER 930X122

acțiune IPJ Argeș

Forțe impresionante de Poliție la Mioveni! Ce s-a întâmplat

Forțe impresionante de Poliție la Mioveni! Ce s-a întâmplat

Citiți și: Razie pe străzi, sancțiuni ,,pe capete”!

Update, 19 iulie 2023. ora 12.47

Inspectoratul de Poliție Argeș transmite:

Citiți și: ,,Măcel” în Pitești. Ce au găsit polițiștii întrece orice imaginație!

La data de 18 iulie a.c., polițiștii argeșeni și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități de informare, în orașul Mioveni, pentru aducerea la cunoștința cetățenilor despre înăsprirea modului în care sunt aplicate pedepsele în cazul accidentelor mortale, provocate de șoferii aflați sub influența alcoolului, a drogurilor sau care conduc fără permis.

Astfel, polițiștii au transmis informații, atât în trafic, cât și în zonele aglomerate din orașul Mioveni, despre <Legea Anastasia>, care prevede că șoferii care conduc fără drept, sub influența alcoolului sau stupefiantelor și care provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane, nu vor mai fi condamnați cu suspendare.

Ce este Legea Anastasia

La data de 10 iulie a.c., a fost publicată în Monitorul Oficial legea numărul 213/2023, (cunoscută informal sub denumirea de Legea Anastasia, intitulată astfel în memoria unei fetițe accidentată mortal de către un șofer care nu deținea permis de conducere auto).

Această lege, aduce modificări, printre altele, la art. 91 din Legea nr. 286/2009 – Codul Penal, și introduce un nou aliniat: <3 ind. 1-  nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art.192, alin. 2 și 3, dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336>.

Consumul de alcool/substanţe psihoactive este interzis conducătorilor auto, și crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza.

Conform reglementărilor Codului Rutier, toți participanții la traficul rutier, indiferent de calitatea acestora, au obligația legală de a adopta o conduită preventivă, care să ducă la evitarea producerii accidentelor, a pagubelor materiale și a pierderilor de vieți omenești.”, informează autoritățile.

Știre inițială, 18 iulie 2023, ora 10.23

În această dimineață, polițiștii rutieri argeșeni desfășoară o acțiune, pe raza orașului Mioveni, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool și substanțe psihoactive.

 

La activitate participă polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, Poliției Orașului Mioveni, Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, Biroului Siguranță Școlară, precum și ai Agenției Naționale Antidrog.

 

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Eleonora spune:

    Și până la urmă, ce s-a întâmplat? Este mai eficient să se facă astfel de acțiuni noaptea, când ies la drum toate scursurile, toți drogații, toți alienații cu cazane zgomotoase, toți derbedeii care nu au niciun căpătâi, nu ziua când toți ăștia dorm!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3