New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

Polițiștii au dat iama în Târgul săptămânal! S-a lăsat cu multe sancțiuni

Polițiștii au dat iama în Târgul săptămânal! S-a lăsat cu multe sancțiuni

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș au acționat, ieri, în Târgul săptămânal din localitatea Bradu, dar și în localitatea Rucăr.

A fost o activitate pentru prevenirea și combaterea vânzărilor ilegale de animale.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

În urma activităților efectuate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale.

Au fost date conform OUG 155/2001 privind programul de gestionare al câinilor fără stăpân, pentru nerespectarea de către deținătorii mai multor exemplare canine, expuse spre vânzare, a obligației privind identificarea acestora prin microcipare și pentru vânzarea fără documente sanitar-veterinare prevăzute de legislația în vigoare.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș recomandă tuturor posesorilor de câini să se preocupe de bunăstarea animalelor. Și de hrană, adăpost, starea de sănătate.

Polițiștii au dat iama în Târgul săptămânal! S-a lăsat cu multe sancțiuni

Dar și de supravegherea animalelor, astfel încât să prevină neplăcerile față de alte persoane.

Polițiștii reamintim și că identificarea exemplarelor canine prin microcipare, precum și sterilizarea acestora, cu unele excepții, sunt obligatorii.

„Fapte precum lăsarea în libertate fără supraveghere, abandonarea, dar și deținerea unor câini din rase periculoase ori cu comportament agresiv, fără îndeplinirea condițiilor legale, neprevenirea atacului canin, precum și lăsarea fără hrană și adăpost, sunt sancționate de normele legale în vigoare.

Sunt prevăzute de Legea 61/1991 privind normele de conviețuire socială, OUG 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi și Legea 205/2004 privind protecția animalelor.”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90