930 x122 grota rece

dsp

GRĂDINIȚĂ DE LÂNGĂ PITEȘTI, SUB LUPA DSP

Grădiniță de lângă Pitești, sub lupa DSP. V-am informat în urmă cu aproximativ o lună că un părinte ne-a sesizat că la Grădinița cu Program Prelungit ”Vintilă Brătianu” din orașul argeșean Ștefănești ar exista virusul rotavirus. AICI, subiectul pe larg.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Presupunerile părintelui s-au dovedit a fi eronate, după cum ne-au precizat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Public (DSP) Argeș. Însă, la momentul respectiv, pentru a lămuri orice situație, ”un medic inspector al Serviciului Control în Sănătate Publică din DSP Argeș s-a dus la grădiniță și au fost luate probe sanitare din sala de mese (de la mobilă, faianță etc.) și probe din meniul care se li servește copiilor printr-o firmă de catering. Detalii, AICI.

Probele au fost trimise spre analiză”, declara atunci pentru ePitești Luminița Tițu, inspector în relații cu publicul al DSP Argeș.

Citiți și: Oficial. De mâine, o nouă rută Publitrans într-o localitate din Argeș

Am luat din nou legătura cu DSP Argeș pentru a afla care este rezultatul probelor recoltate. Conform Luminiței Tițu ”în urma analizelor de laborator, nu a fost depistat nimic miocrobiologic. Nu este nicio problemă.”

Pe de altă parte, însă, vă reamintim că la Grădinița cu Program Prelungit ”Vintilă Brătianu”, inspectorii DSP au aplicat un avertisment pentru că ”nu se respectă normele igienico-sanitare privind schimbarea lenjeriei de pat”.

Avertismente, dar și amenzi au fost aplicate și la alte unități de învățământ de pe raza județului Argeș, în urma unui amplu control desfășurat de Direcția de Sănătate Publică. Ce nereguli au fost constate și care sunt repectivele grădinițe sau școli puteți (re)citi AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90