SMART KIDS 930X122

dsp

GRĂDINIȚĂ DE LÂNGĂ PITEȘTI, SUB LUPA DSP

Grădiniță de lângă Pitești, sub lupa DSP. V-am informat în urmă cu aproximativ o lună că un părinte ne-a sesizat că la Grădinița cu Program Prelungit ”Vintilă Brătianu” din orașul argeșean Ștefănești ar exista virusul rotavirus. AICI, subiectul pe larg.

Citiți și: Pitești: Grădiniță ca-n occident într-un mare cartier al orașului

Presupunerile părintelui s-au dovedit a fi eronate, după cum ne-au precizat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Public (DSP) Argeș. Însă, la momentul respectiv, pentru a lămuri orice situație, ”un medic inspector al Serviciului Control în Sănătate Publică din DSP Argeș s-a dus la grădiniță și au fost luate probe sanitare din sala de mese (de la mobilă, faianță etc.) și probe din meniul care se li servește copiilor printr-o firmă de catering. Detalii, AICI.

Probele au fost trimise spre analiză”, declara atunci pentru ePitești Luminița Tițu, inspector în relații cu publicul al DSP Argeș.

Citiți și: Pitești: Grădiniță de 1.000.000 de euro!

Am luat din nou legătura cu DSP Argeș pentru a afla care este rezultatul probelor recoltate. Conform Luminiței Tițu ”în urma analizelor de laborator, nu a fost depistat nimic miocrobiologic. Nu este nicio problemă.”

Pe de altă parte, însă, vă reamintim că la Grădinița cu Program Prelungit ”Vintilă Brătianu”, inspectorii DSP au aplicat un avertisment pentru că ”nu se respectă normele igienico-sanitare privind schimbarea lenjeriei de pat”.

Avertismente, dar și amenzi au fost aplicate și la alte unități de învățământ de pe raza județului Argeș, în urma unui amplu control desfășurat de Direcția de Sănătate Publică. Ce nereguli au fost constate și care sunt repectivele grădinițe sau școli puteți (re)citi AICI.

Donaris 555×222

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90