NOR CURIER 930X122

alarmare publică

HAOS! ÎN PITEȘTI SIRENELE AU LUAT-O RAZNA

În această dimineață, dincolo de ora 8, unele sirene de alarmare publică au sunat din nou în Pitești. Nu a fost, însă, vorba despre un exercițiu sau o verificare programată a sistemului, ca în cazul zilei de ieri.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, ar fi avut loc o defecțiune în centrala Primăriei Pitești, acolo de unde se acționează unele sirene din municipiu.

Amintim că nu este prima eroare de acest gen. În luna mai, unele sirene de alarmare publică din Pitești au fost declanșate accidental tot din cauza unei defecțiuni (amănunte, AICI).

Citiți și: Incendiu puternic, acum, în Argeș! Arde un acoperiș imens!

Începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10-11, sunt acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivel naţional. Simulările, realizate la inițiativa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat (simultan), cât şi a celor cu acţionare locală.

Rezultatele verificărilor vor fi centralizate, pentru îmbunătățirea modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă. Amănunte despre exercițiul din luna august, AICI.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90