Donaris 930 x 122

itm

itm

ANGAJAȚII, BĂTAIA DE JOC A PATRONILOR – BILANȚ DRAMATIC AL CONTROALELOR ITM

În luna septembrie inspectorii de muncă argeșeni au făcut 244 de controale și au dat 35 de amenzi în valoare de 368.000 de lei.

Citiți și: S-a decis! Angajatorii nu vă mai pot obliga să faceți asta!

Au fost depistate 24 de unităţi economice în care se practica munca la negru, numărul persoanelor găsite fără forme legale de angajare fiind 40. Pentru muncă la negru amenzile au totalizat 340.000 de lei.

Printre cele mai frecvente deficienţe întâlnite de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Casinoscapital Muncă (ITM) în timpul controalelor se numără nerespectarea acordării de către patroni a repausului săptămânal pentru angajați, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte și neacordarea drepturilor salariale. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate nereguli sunt comerțul, transporturile, croitoriile, prelucrarea lemnului, barurile, restaurantele, service-urile și spălătoriile auto. (Foto: sediul ITM Argeș)

Citiți și: ITM: Sancțiuni de peste 1 milion de €!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90