930×122 CAPRA 5

mario paun

Începe războiul pe Trivale? Dezvăluirile lui Păun despre proiectul care încinge spiritele

EXCLUSIV. Începe războiul pe Trivale? Dezvăluirile lui Păun despre proiectul care încinge spiritele

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Un nou proiect imobiliar propus a se realiza în zona Poarta Eroilor de pe strada Trivale din Pitești stârnește dezbateri și controverse aprinse.

Citiți și: Pitesti. De neînchipuit unde a montat camera video. Vecinii, furioși!

Oamenii din zonă au multe lucruri de obiectat cu privire la acest proiect, începând de la faptul că ar afecta un monument istoric, așa cum este Poarta Eroilor, și până la capacitatea insuficientă a canalizării de a mai face față încă unui imobil.

Riscul unei alunecări de teren, destabilizarea terenurilor adiacente, precum și probleme legate de declivitatea terenului și traversarea acestuia de o conductă de distribuție a gazelor naturale sunt alte aspecte aduse în discuție de către vecinii revoltați.

Se dau bani de la stat! Cine beneficiază!

Dezvoltatorul proiectului este Luminița Păun, aceasta prezentând planuri pentru un complex de locuințe și spații multifuncționale pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați.

Vorbim despre o clădire cu un regim de înălțime de S+P+2E care include amenajarea spațiilor verzi pe cel puțin 593 mp și crearea a 10 locuri de parcare subterane.

ePitești.ro a relatat – ca de obicei – EXCLUSIV- pe larg, despre acest subiect

Detalii, AICI – Conflict deschis pe Trivale! Vecinii amenință

și AICI – Pitești. Ce se va întâmpla pe strada Trivale! S-a decis!

Așa cum este și firesc, atunci când sunt dispute pe un subiect, trebuie să vedem ce au de spus părțile implicate.

Context

Asociația Strada Trivale Pitești a depus o solicitare către Primăria Pitești și alte autorități responsabile cu acordarea avizelor pentru proiectul imobiliar propus.

Locuitorii din apropierea Porții Eroilor au exprimat, în scris, nemulțumirile lor față de construcția planificată.

Prezentăm aici solicitarea oficială:

În urma ședinței asociației noastre, din data de 12.12.2023, studiind toate informațiile, la care am avut acces, în ceea ce privește construcția imobilului din mun. Pitești, str. Trivale, nr.56, avem de făcut următoarele observații:

– canalizarea străzii nu va putea, nu este dimensionată ca să preia apele menajere a unui nou imobil de asemenea dimensiuni (în zilele foarte ploioase, când se strânge multă apă, nu face față și canalele refulează, inundând subsolurile clădirilor de pe stradă)

– dorim să se facă o nouă expertiză a dealului în care va fi săpată fundația pentru că săpăturile vor afecta structurile de rezistență ale clădirilor din coama dealului;

– după cum știți, pentru că v-am informat de nenumărate ori, există o circulație haotică a mașinilor și o problemă a parcărilor pe stradă, de când fostul primar Pendiuc a desființat semnul interzis. O nouă clădire, cu multe spații comerciale la parter, va aglomera și mai mult strada. Imobilul va avea 8 apartamente și asigură doar 10 locuri de parcare; (?)

– imobilul se construiește în imediata apropiere a unui monument istoric. Dorim ca, cineva de la ministerul de resort, să studieze și să facă un raport în ceea ce privește impactul pe care îl va avea construcția respectivă pentru Poarta Eroilor.

Pentru toate aceste considerente vă informăm că ne opunem construcției și, dacă nu veți ține cont și de părerea noastră, noi fiind organizația care reprezintă majoritatea locuitorilor de pe stradă, vom folosi toate mijloacele, pe care legea ni le pune la dispoziție, pentru a împiedica realizarea construcției.

Primăria din Pitești le-a oferit un răspuns cuprinzând toate detaliile solicitate. Detalii, AICI – Conflict deschis pe Trivale! Vecinii amenință

CE RĂSPUNDE INVESTITORUL IMOBILIAR: DECLARAȚII EXCLUSIVE PENTRU EPITEȘTI.RO

Am luat însă legătura cu Mario Păun, fiul Luminiței Păun (cea care este trecută în acte ca și beneficiar al investiției imobiliare), care arată că, din punctul de vedere al dezvoltatorului imobiliar, nu ar exista probleme.

Mario Păun afirmă că sunt respectate toate cerințele

,,Nu cred că 8 apartamente pot influența în vreun fel (n.r. zona)… Adică, dacă vorbeam de zeci de apartamente, așa puteam să înțeleg, dar pe CUT (n.r. coeficient de utilizare a terenului) 8 apartamente ar fi cu 16 oameni.

Nu cred că se face o diferență într-un fel.”, spune Mario Păun.

,,Luăm în calcul cei mai mici indicatori posibili”

Pe de altă parte, acesta declară că nu se impune o nouă expertiză a dealului în care va fi săpată fundația pentru că săpăturile nu vor afecta structura de rezistență a clădirilor din coama dealului.

,,Clădirea este poziționată în partea din față.

Trebuie să fie mai în aliniament cu celelalte clădiri, de la stradă și până în spate mai sunt 1.000 de metri lăsați liberi.

Probabil, cei care reclamă nu au studiat bine proiectul, părerea mea.”, afirmă Mario Păun, care are un răspuns și cu privire la faptul că mașinile noilor rezidenți ar urma să afecteze traficul și așa greoi de pe strada Trivale.

,,Vor fi 8 apartamente în plus.

Dacă eu îmi deschid un bar, o cafenea, orice comercial, există posibilitatea să fie mai mulți oameni la mine decât 8 oameni care locuiesc pe strada respectivă.

Deci vreau să luăm în calcul cei mai mici indicatori posibili. Nu există mai mici de atât, 0,7 din teren.”, răspunde Mario Păun.

,,Dreptul meu de proprietate e afectat”

Bani mai mulți pentru copii!

O altă nemulțumire este aceea că imobilul se va construi în imediată apropiere a unui monument istoric.

,,Toate avizele se iau în urma unui aviz de la Ministerul Culturii.

Avizul de la Minister a venit cu revenire de 3 ori până în momentul în care Ministerul Culturii a convenit că acea clădire se încadrează în peisaj, adică tăia din față aliniamentul stradal, etc.

Inclusiv pentru o conductă de gaze care este subteran, alocată subteran, mi-au cerut din nou (n.r. avize) Ministerul Culturii.

Facem solicitare către Distrigaz, societatea ne oferă o soluție, noi plătim mutarea conductei de gaze, conform dorinței Distrigaz, din banii noștri.

Dar, din păcate, dreptul meu de proprietate e afectat atunci când taie un colț din terenul meu o conductă publică.

Nu ar fi trebuit să fac asta, dar tot pe banii mei. Adică ei au cerut Ministerul Culturii inclusiv pentru o conductă care intră subteran. Din punctul meu de vedere, asta este un abuz. Adică dacă există ceva subteran invizibil, nu se vede, nu?

Orice autorizație sau avizare se face ca la carte, cu anumite condiții: să nu cadă malul, să fie structură, să fie verificată de verificator, să treacă pe la Ministerul Culturii, pe la Ministerul Mediului, pe la ISU… Toate sunt abilitate de zeci de instituții.

În momentul de față ne-am obținut toate avizele pentru PUD (n.r. Planul Urbanistic de Detaliu).

Urmează din nou obținerea tuturor avizelor pentru autorizația de construcție”, încheie Mario Păun.

Vom urmări evoluția proiectului!

Așadar, din punctul de vedere al vecinilor sunt probleme cu acest proiect, motiv pentru care aceștia au și răbufnit, dar dezvoltatorul imobiliar afirmă că are toate avizele necesare iar construcția nu va afecta în niciun fel stabilitatea solului, situația urbanistică, traficul sau monumentul istoric.

Noi privilegii pentru bugetari!

De multe ori, pentru astfel de conflicte se ajunge și la contestații în instanță.

Dezbatere aprinsă probabil că va continua.

Vom urmări evoluția proiectului și vom informa cititorii noștri în timp util cu privire la aceasta.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

14 comentarii

  • Mihai spune:

    Am ajuns să depindem de vecini să construim ceva în Pitești nu de legi cum e normal. Ce treaba are vecinu ce fac eu dacă respect legea. Dacă vecinu are influență nu mai construim stăm cu balariile pe teren ca e vecinu șmecher. Singurul lucru care trebuie făcut de Primărie e să mărească distanțele dintre case care sunt de 60 cm cu 2 m. Bradu au făcut 3m stânga dreapta.

  • Minca Marian spune:

    evident sunt proprietar imi valorific cum doresc pamantul respect legea ce treaba au vecini cu mine este culmea tupeul si a nesimțiri unora ei cum au construit casele acolo refuleaza canalele cand ploua peste tot daca cantitatea de apa depășește diametrul coloanei poate sa fie si de 3 m in diametrul dar cand va parcati mașinile in dreptul casei si curtea este goala nu mai faceti sedinta cred ca sunteti pensionari si aveti timp de petitii in lipsa unor alte activitati oricum suntem un popor de reclamagii si de lenesi

  • Alin Marian Mogoși spune:

    Fix că îmi doresc un apartament în acea zonă, sunt direct interesat.
    Mi-ar fi plăcut să am o casa in stil Brâncovenesc. Am urcat pe sub monument să văd bijuteriile arhitecturale. După cum si-au ridicat casele locuitorii, puteți să trageți singuri concluziile, niste … cu bani, bogați dar plini de …, nu s-au inspirat din arhitectura mai veche a caselor de pe stradă parcului. le place mare si patrat, utilitarist, fac pariu că nu au mai mult de doi copii.

    Ar fi grozava discuția despre stilul arhitectural piteștean vechi si blocurile comuniste. Blocurile comuniste păstrau un ritm, aveau un sens utilitarist clar. in anii dupa 90′ au reușit să facă din planul urbanistic si arhitectural o bijuterie prin comparație si eu visez case in stil Brâncovenesc.
    Am revenit in tancodrom, dupa multi ani si am tras concluzia ca arhitectul șef, împreună cei de la urbanism, ori au fost … complet, ori …, ori …, altfel nu pot să înțeleg cum construiești blocuri cu multe etaje,la 3 metri distanță : de o casă cu parter, etaj si mansardă.
    Arhitectura vorbește despre noi, ca piteștean imi vine sa mor de ciudă cand nu dam nici o șansă orașului să își revină. Când oamenii cu bani, cu influență politică, o să se gândească ca ar trebuie să fie și frumoasă casa în care locuiesc, o să fim departe. Momentan ne place patrat si mare, unde locuiesc doi oameni singuri, că pruncii lor au plecat.

    Numai gânduri bune, iar daca vreți să ridicați case, incercati in stil Brâncovenesc sau măcar neromânesc să imi încânte si mie ochiul si pe viitor sa fie un oraș turistic.
    Momentan patrat si mare cu mobila de la Ikea, nu mă face decât sa ma opresc si să mă….

  • Ionut spune:

    Suntem departe de realitate. În Pitești se construiește doar pe… și …. Să răspundă Marele Primar care a fost șeful comisiei de urbanism înainte să fie Primar ca el se pricepe să … tot nu să facă ceva pt locuitori. Echipa de fotbal a … stațiile de autobuz sunt vai de ele semafoare peste tot etc. Fraierii din oraș o să-l voteze tot pe el și după aia fac gura mare pe la spate. Nu mai scăpăm de …. și …

  • Vasile spune:

    Casele ,,stil brancovenesc,, la care faci referire, pentru a continua constructia lor, astazi, trebuie sa dispui de bani multi. Una poate costa cu cel putin jumatate mai scumpa decat aceeasi suprafata construita in stil ,,modern,, . Iar o reparatie a uneia, este de asemenea extrem de costisitoare iar daca este si monument istoric, atunci incepe a adevarata aventura datorita unor legi excesive si proaste .Primaria putea macar sa impuna un regim de inaltime si acelasi tip de gard in anumite zone, dar, din pacate cand tot centrul orasului a ajuns o sorcova colorata, cu canale ,,venetiene,, facute de Pendiuc, fantani cantatoare si luminate zglobiu, vedem ce gusturi si pregatire au arhitectii sefi si nu in ultimul rand primarii care s-au perindat. Tancodromul este , inca, o zona fericita pentru ca exista un culoar de zbor care nu permite ridicarea unor blocuri inalte, exceptie fac doua care sunt in afara zonei. Blocurile comuniste nu au fost rodul imaginatiei lor, ci cu mult inainte, au fost inspirate de stilul minimalist german bauhaus care avea la baza construirea ieftina si utila. In schimb comunistii au stricat si acest stil prin ingramadirea blocurilor , dupa 75-78, vezi si compara cartier Craiovei, Calea Bucuresti cu Gavana de exemplu…Spatiile libere dintre blocuri s-au micsorat stricand astfel tot echilibrul .Iar in ceea ce priveste arhitectura veche a Pitestiului, din pacate acesta avea cateva case demne de atentie, in mare parte erau niste cocioabe, multe facute din chirpici , fara canalizari, cu camere dispuse tip vagon, improprii locuirii in conditii civilizate. Pentru a pastra 1-3 case in anumite zone , trebuia sa pastrezi toata mahalaua de zeci de cocioabe. Zona din spatele pietei, satul Trivalea, Gavana, precum si cea din Craiovei pana in centru la Casa Cartii erau efectiv niste mahalale , cu poteci de pamant , cismele in colt de strada si wc in fundul curtii .

  • Dan spune:

    Stai liniștit ca au distrus și Tancodromul,deja sunt 3 blocuri în construcție pe Jan Constantinescu. Bobi Marinescu are aprobate 140-160 Ap în capăt la str Brătianu și vreo 5 blocuri P+5 pe str cealaltă așa ca va fi circ și pecTancodrom noroc ca sunt străzile largi ca au lăsat fraierii din terenurile lor fără să fie despăgubiți de primărie adică cu japca. Singura str unde nu se fac blocuri este unde sta marele Primar

  • Vasile spune:

    Marinescu are de mult aprobate blocurile si unele sunt in afara faliei de protectie, respectiv pe deasupra careia este culoarul de zbor. Campul este mare pana la groapa de gunoi si nu tot intra in zona de protectie .Rosu are aprobate blocuri, 3 de 6 nivele pe terenul cu deschidere spre Iorga, Kiritescu, Branzeu, mult mai aproape decat cele ale lui Marinescu …Zona aceea iese de sub aria protejata, fiind in linie cu blocul facut de MontanStar. Aria cu interdictie la inaltime este cuprinsa intre Kiritescu si Slavescu, respeciv marginea padurii de pini, unde autoritatea aeronautica nu aproba inaltimi mari, altfel bloculetele de p+2 aveau mai multe nivele nefiind rentabil sa contruiesti nivel redus, daca faci pentru vanzare. Compara zona respectiva, cu platoul Gavana, unde rasar blocurile de la p+3 la P+ 6-7 , cele ale fostului ,,investitor italian,, .Daca se putea construi si in Tancodrom, nimeni nu avea scrupule sa dea autorizatii, mai ales ca se cunoaste modul in care se dau acestea si cat platesc dezvoltatorii …Primarul sta pe Chicos care e zona limitata ca inaltime, inainte de a fi el primar, nu are nici un fel de contributie la asta, chiar daca eu m-as bucura sa aiba, asta aratand ca-i pasa macar de strada pe care sta…

  • Mihai spune:

    MARELE om de afaceri Mario Paun !!!
    Vai de noi unde am ajuns.

  • Ionut spune:

    Se fac minim 500 Ap pe Tancodrom in următorii ani așa ca vor fi minim 1000 de mașini în zona adică un circ de nedescris,toți vor ieși în față la Capitol. Bobi face în capăt la Brătianu ce treabă are cu groapa de gunoi. Și mai nou se pregătea și Iaki pt câteva blocuri pe Jan Constantinescu unde se mai fac 3 blocuri P+2 așa ca va fi mai rău ca în Gavana. Ar trebui o lege,unde sunt case să nu ai voie să faci bloc indiferent de înălțime dar de spaguta e mare sunt bani mulți în joc. Te chinui o viață să-ți faci o casă rate,datorii stres etc și vine unu și face bloc peste gard.

  • Geo spune:

    Toate aceste nereguli pleca de la faptul ca acest oraș a fost sărăcit de toate casele de patrimoniu , care au fost demolate sau care sunt devorate de vegetație. unele chiar sub ochii autorităților,, zona Liceul Bălcescu, casa vis a vis de Inspectoratul.de Stat în construcții , Tg din Vale… Lipsa PUG ului care este o lucrare plătită cu vârf și îndesat nu este gata nici acum deșii este expirat din 2009 . Sc Altrix a reușit sa devoreze împreună Areal Design srl cam 25 de miliarde. Deșii au semnat contracte ca fac acest PUG, au încasat doar banii și lucrarea
    ….. DNA , dormiți!!

  • Geo spune:

    Am comentat foarte multe despre lipsa PUG Pitesti . Observ ca niciunul din ele nu este publicat. De ce?

  • Costy spune:

    ANORMALUL a devenit NORMAL?
    Am cumpărat în Gavana un teren , în momentul când am ajuns la fața locului, să-mi pun anumite în ordine, am fost abordat de un vecin, chiar certat, cum de am venit eu să-i stic această oportunitate de a achiziționa acest teren. A zis că întotdeauna terenul de lângă casă trebuie să fie al lor (vecinilor) că ei au prioritate. Toate bune dar ei nu vroiau să plătească…dacă ar fi fost posibil mai degeaba . Într-un final să-mi spună,, cât vom trăi noi, tu nu vei face nimic aici „. Rămânem de văzut.

  • Adrian spune:

    Cum adica nu este lasat de vecini sa construiasca? Acei vecini s-au vazut cu treaba facuta si acum fac figuri. Pai daca se opunea cineva cand au construit ei, atunci le convenea? A luat-o lumea razna rau de tot.

  • Cris spune:

    Inca nu va vine să credeți la ce nivel a ajuns in PSD? Vad că unii vreți bloc langa bloc.In ce oraș civilizat din lume mai vedeți înghesuiala asta? Infrastructura orașului care ar trebui făcută din taxe și impozite e zero:asfalt,canalizare,străzi înguste,spatii verzi și locuri de joaca din ce in ce mai puține și mici(asfaltate pt parcări că subterane nu-s in stare să facă),piste de biciclete -zero,etc .Nu v-ați săturat de ăștia?A dat ăla …face ce vrea el și dacă nu respecta legea dau ei una ca pt ăla cu stuful in Delta…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3