930×122 CAPRA 5

investitie

Exclusiv. Conflict deschis pe Trivale! Vecinii amenință

A început scandalul pe Trivale! Vecinii se opun și amenință

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Dezbatere aprinsă în Pitești: Proiectul imobiliar de lângă Poarta Eroilor ridică întrebări și controverse.

Pitești, 22 noiembrie 2023

Un nou proiect imobiliar a fost propus în zona Poarta Eroilor din Trivale, Pitești.

Citiți și: Se deschide o nouă fabrică și se fac angajări masive!

Însă, acesta a devenit subiectul unei intense dezbateri publice și a stârnit preocupări serioase din partea oamenilor.

Propunerea inițială a dezvoltatorului

Dezvoltatorul proiectului, Luminița Păun a prezentat planuri pentru un complex de locuințe și spații multifuncționale pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați.

Proiectul, prevăzut cu un regim de înălțime de S+P+2E, include amenajarea spațiilor verzi pe cel puțin 593 mp și crearea a 10 locuri de parcare subterane.

Accesul în incintă este planificat de pe partea sud-estică a străzii Trivale, cu angajamentul de a nu afecta arborii existenți pe domeniul public.

Obiecții din partea vecinilor

În timpul perioadei de consultare publică, vecinii din zonă au ridicat mai multe obiecții.

Principalele lor preocupări includeau riscul unei alunecări de teren și destabilizarea terenurilor adiacente.

Au fost exprimate, de asemenea, îngrijorări legate de situarea proiectului în zona de protecție a monumentului istoric „Poarta Eroilor”, precum și probleme legate de declivitatea terenului și traversarea acestuia de o conductă de distribuție a gazelor naturale.

Vecinii au solicitat refacerea studiului geotehnic și au cerut informații suplimentare despre delimitarea zonei de protecție a monumentului și avizul de la Ministerul Culturii.

Vești proaste de la meteorologi!

Aprobarea în Consiliul Local și reacția vecinilor

În ciuda acestor preocupări, proiectul a fost aprobat în ședința Consiliului Local din 28 noiembrie 2023.

Comisia tehnică a analizat și acordat aviz favorabil pentru dezvoltarea propusă.

Ianuarie 2024

Cu toate acestea, vecinii au continuat să își exprime nemulțumirea, subliniind probleme precum insuficiența infrastructurii de canalizare, riscurile geotehnice ale dealului și impactul construcției asupra traficului și parcărilor.

Ei au subliniat, de asemenea, apropierea proiectului de Poarta Eroilor și au amenințat cu acțiuni legale pentru a opri construcția.

Iată cererea oficială a Asociației Strada Trivale Pitești formulată către: Primăria Pitești, CL Pitești, Agenția de Mediu Argeș, Prefectura Argeș, Inspectoratul de Cultură Argeș, Inspectoratul General în Construcții și Apă Canal:

În urma ședinței asociației noastre, din data de 12.12.2023, studiind toate informațiile, la care am avut acces, în ceea ce privește construcția imobilului din mun. Pitești, str. Trivale, nr.56, avem de făcut următoarele observații:

– canalizarea străzii nu va putea, nu este dimensionată ca să preia apele menajere a unui nou imobil de asemenea dimensiuni (în zilele foarte ploioase, când se strânge multă apă, nu face față și canalele refulează, inundând subsolurile clădirilor de pe stradă)

– dorim să se facă o nouă expertiză a dealului în care va fi săpată fundația pentru că săpăturile vor afecta structurile de rezistență ale clădirilor din coama dealului;

– după cum știți, pentru că v-am informat de nenumărate ori, există o circulație haotică a mașinilor și o problemă a parcărilor pe stradă, de când fostul primar Pendiuc a desființat semnul interzis. O nouă clădire, cu multe spații comerciale la parter, va aglomera și mai mult strada. Imobilul va avea 8 apartamente și asigură doar 10 locuri de parcare; (?)

– imobilul se construiește în imediata apropiere a unui monument istoric. Dorim ca, cineva de la ministerul de resort, să studieze și să facă un raport în ceeea ce privește impactul pe care îl va avea construcția respectivă pentru Poarta Eroilor.

Pentru toate aceste considerente vă informăm că ne opunem construcției și, dacă nu veți ține cont și de părerea noastră, noi fiind organizația care reprezintă majoritatea locuitorilor de pe stradă, vom folosi toate mijloacele, pe care legea ni le pune la dispoziție, pentru a împiedica realizarea construcției.

Răspunsul Primăriei Pitești

În fața acestor contestații, Primăria Pitești a răspuns oficial, subliniind că proiectul a fost aprobat conform tuturor normelor și cerințelor legale.

A început scandalul pe Trivale! Vecinii se opun și amenință

S-au confirmat avizele favorabile obținute, inclusiv de la S.C. Apă Canal 2000 S.A. și Direcția de Cultura Argeș.

Pitești: Primăria și edilul, anunț de ultim moment!

Primăria a menționat, de asemenea, realizarea unui studiu geotehnic în august 2023 și a asigurat că documentația tehnică necesară pentru obținerea autorizației de construire va detalia toate condițiile și soluțiile tehnice necesare pentru a asigura stabilitatea terenului și a construcțiilor existente din proximitate.

Context istoric și continuarea disputei

Terenul propus pentru dezvoltare are o semnificație istorică, fiind locul unde, în anii 1900, a fost construită casa profesorului de gimnastică Vasile Mândru.

Tot subiectul, AICI – Pitești. Ce se va întâmpla pe Strada Trivale! S-a decis!

În ciuda aprobării proiectului, disputele continuă, cu vecinii determinați să-și apere drepturile și să protejeze patrimoniul istoric și natural al zonei.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Vasile spune:

    Toata inghesuiala de palate ,,mediteraneo,, futuriste , nu le-au vazut pana acuma riveranii sa protesteze …ca atunci le faceau ei pentru uz propriu …ar vrea sa ramana maidan terenul respectiv , pentru ca se afla langa ,,grandiosul,, dar banalul monument istoric …

  • B spune:

    Probabil ca se opun exact doar indivizii cu vilele din zona …sunt deranjati saracii ca cineva vine cu o constructie noua !
    Locul pare parasit si cu siguranță noua constructie va schimba in bine aspectul zonei…iar acea Poartă a Eroilor sigur nu este deranjata cu nimic !

  • pitestean spune:

    riveranilor,le este teama,ca li-se imputineaza aerul care trece pe sub Poarta Eroilor.

  • Vasile spune:

    In mod sigur se opun vecinii , dar, daca iubeau asa mult ,,monumentul istoric ,, care era , adica o casa veche fara nimic deosebit al unui demult raposat profesor din pacate necunoscut, de ce nu au achizitionat ei casa sa o renoveze si sa locuiasca in ea, in deplina armonie cu istoria si parfumul vietii de altadata…Si-au construit fara nici o opreliste vile cu arhitectura futurista , care sunt predominante pe aceasta strada si acuma fac scandal daca cineva construieste exact in acelasi stil cu casele in care stau ei . Strada Trivale nu era model de arhitectura veche nici pe vremea comunismului, pentru ca doar cateva locuinte pastrau aerul arhitecturii interbelice , restul fiind un amalgam de stiluri , marea majoritate fiind destul de urate , improprii cerintelor de locuire de astazi, avand in vedere si posibilitatiile reduse de constructie din perioada de inainte de 89. Pentru ca acuma sa se faca scandal ca se construieste un P+2 si nu s-ar respecta o asa zisa valoare istorica a locului este o dovada de vadita fatarnicie a unor proprietari care habar nu au ce inseamna istorie arhitecturala, stil, etc, dovada fiind palatele pe care le-au facut fix pe acest amplasament ,,istoric,, …De ce oare nu s-au pastrat si cocioabele cu camere mici , tip vagon , cu wc in curte care erau pe aceasi strada, daca tot iubeau istoria …

  • Elena spune:

    Amestecați blocurile cu casele.
    Numai în România e posibil orice!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90