NOR CURIER 930X122

investitie

Pitești. Ce se va întâmpla pe strada ,,bogătașilor”! S-a decis!

Pitești. Ce se va întâmpla pe strada ,,bogătașilor”! S-a decis!

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Update 28 noiembrie, ora 15.48

În ședința de Consiliu Local ce are loc în aceste momente, proiectul privind investiția imobiliară în zona Poarta Eroilor din Trivale a fost aprobat.

Citiți și: Se deschide o nouă fabrică și se fac angajări masive!

Comisia reunită pentru a analiza documentația tehnică a proiectului a acordat aviz favorabil.

Astfel, aici ar urma să se construiască locuințe și spații multifuncționale, pe o suprafață de aproximativ 1.500 de mp.

Știre inițială 22 noiembrie, ora 21.39 Controversă imobiliară pe strada „bogaților”! Proiectul lângă Poarta Eroilor stârnește dispute

O investiție imobiliară urmează să fie realizată în Pitești, în zona Poarta Eroilor din Trivale.

Pe o suprafață de aproximativ 1.500 de mp, Luminița Păun vrea să construiască locuinţe şi spaţii multifuncţionale.

Proiectul va avea un regim de înălțime de S+P+2E.

În acest sens, un proiect pentru aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu urmează să fie supus votului consilierilor locali în ședința ordinară din această lună.

Potrivit proiectului, ar urma să fie amenajate și spații verzi pe o suprafaţă de cel puțin 593 mp, dar și 10 locuri de parcare la nivelul subsolului.

„Accesul auto şi pietonal în incintă se va realiza de pe partea sud-estică din str. Trivale, fără afectarea arborilor existenţi pe domeniul public”, se arată în proiect.

Pitești. Ce se va întâmpla pe strada ,,bogătașilor”! S-a decis!

Vecinii au avut obiecții

A existat și o perioadă de consultare și informare publică. Vecinii din zonă au transmis mai multe observații cu privire la proiect.

Aceştia şi-au manifestat îngrijorarea cu privire la o posibilă alunecare de teren și o destabilizare a terenurilor din zonă.

Au solicitat refacerea studiului geotehnic de către beneficiar pentru stabilirea conditiilor de fundare.

De asemenea, o altă persoană a formulat unele observatii cu privire la: situarea terenului în zona de protectie a monumetului istoric „Poarta Eroilor”, declivitatea terenului şi traversarea acestuia de o conductă de distributie gaze naturale.

Același vecin a mai solicitat și informatii cu privire la: delimitatea zonei de protectie a monumentului istoric, „Poarta Eroilor”, existenta la documentație a avizului de la Ministerul Culturii – Direcția Județeană pentru Cultură Argeș în vederea realizării investiției.

De asemenea, s-a adresat şi Institutiei Prefectului – Judeţul Argeş.

„Toate observațiile/recomandările formulate de public fată de această intentie investițională au fost înaintate elaboratorului documentatiei P.U.D. prin adresa nr. 48398/21.08.2023 în vederea analizării lor în faza de elaborare a documentatiei, modificării propunerilor sau răspunsul motivat de refuz al acestuia”, se arată în proiect.

Teren cu multă istorie în spate!

Pe acest teren, în anii 1900, a fost construită casa care avea să fie a lui Vasile Mândru.

Colecția Muzeului Județean Argeș, foto Alex Șerban, 2006

Colecția Muzeului Județean Argeș, foto Alex Șerban, 2006

Acesta a fost profesor de gimnastică la Liceul „ I. C. Brătianu”, între 1892 și 1931, conform informațiilor ce se regăsesc în lucrarea Piteștiul de Altădată – o istorie ilustrată (Spiridon I. Cristocea, Elena Rotaru și Romeo Maschio).

Sursă foto principal și foto 2 articol: google.com, sursă foto casa Vasile Mândru: Piteștiul de Altădată

Controversă imobiliară pe strada „bogaților”! Proiectul lângă Poarta Eroilor stârnește dispute

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

7 comentarii

  • Marius spune:

    O țară de prosti cu legi proaste. Ce treaba au vecinii ce fac eu pe teren dacă respect tot ce spune Primăria și obțin toate avizele corect. După vecini nu poți să faci nimic ca îi deranjezi și dacă îți faci casă. Unii ar dori stea liniștiți fără să aibă vecini peste gard fără să fie aglomerație,dacă vrei să stai singur fără să ai vecini cumpără 10000 mp teren și îți pui casa în jumate și nu te deranjează nimeni. În oraș pe toate terenurile trebuie construit clădiri care aduc taxe și impozite la Primărie. La noi ne chinuim cu regimul de înălțime mereu. În alte țări se construiesc clădiri cat mai înalte ca nu mai sunt terenuri libere (Oradea). Faci 2 nivele de locuri de parcare și faci 10 etaje nu 3 dar totul e pe șpagă și pe relații.

  • Unu care vede spune:

    în Pitești tot ce se construiește se face pe șpagă nu dai nu faci și vorbim legal nu ceva ilegal la blocuri intre case ca ăla din curbă de la jandarmerie au încasat bine băieții prin firmele de „consultanță” ia vezi primare cum faci cu milioanele alea oraș da idioți votează aceași mizerie de partid de 30 de ani

  • Lica Mauer spune:

    Mariusele, tu esti mah beneficiarul?

  • Mii Sha spune:

    Ar trebui doborata si poarta . Se mai castiga 5 m2.

  • O pitesteanca spune:

    Ce e val, ca valul trece… Sa vedeți peste ani cum vegetația sălbatică va impanzi toată zona, cum am văzut niște case prin Cotmeana… Cresc arbori împingând acoperisuri, iar peretii se fac una cu pamantul…Nu mai deosebești pomii fructiferi de buruieni.

  • Ionut spune:

    Dacă se respecta urbanismul și locuri de parcare etc. e normal să fie lăsat să facă. După vecini nu ai voie să faci nimic peste gard nici măcar un garaj ca îi deranjezi. Normal e ca orașul să se dezvolte dar legal și corect nu pe șpagă. Așa ca dacă vrei sa construiești la Pitești ține minte totul se face pe linie de Partid și pe șpagă. Nu ai relații nu faci chiar dacă respecți tot 100%

  • Tampiteanu spune:

    Sa inteleg ca Madam Paun, a cumparat un teren cu sute de mii de euro…pe pe 600 m2 sa puna iarba si boscheti ??? Un teren de 3000 m2, pe trada Campului este 600.000 euro. Pe strada Trivale , cred ca sare de 1.000.000 euro, nu?
    Ori s-a tampit lumea ori eu ?
    Un cineva , imi propunea sa cumpar , un teren, 1.230 m2, Strada Nicolae Dobrin. Pret 195.000 euro. Eu doream doar jumatate (teren parcelabil). Vanzatorul insista, dom’le, zicea el, pui copaci fructiferi. Da , pun, nu zic nu, dar cu cat sa vand eu kg de mere daca doar pamantul pe care vor creste fructiferele, e 100.000 euro.
    Deci 600 m2, vor fi cu iarba si boscheti. Faina investitie!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90