New Profesional Consult 930 x 122

canabis

Incredibil! Vindeau droguri în magazin!

Incredibil! Vindeau droguri în magazin!

Citiți și: Percheziții! Fapte neînchipuite și ilegale: Trei tineri, săltați de mascați

Canabis vândut ca în Amsterdam în magazine din România.

În țara noastră comercializarea acestui produs, chiar și mascat în biscuiți sau acadele, este ilegală.

Citiți și: Atenție la aceste medicamente!

Procurorii DIICOT din Ploiești au anchetat un cuplu de traficanți și consumatori de droguri care a deschis în plină pandemie de COVID-19, în vara anului 2020, magazine fizice în Ploiești și în sectoarele 2 și 3 ale Capitalei, unde aveau la vânzare produse care conțineau THC, (D9-Tetrahydrocannabino, substanță psihotropă biosintetizată de planta Canabis).

Administratorii magazinelor au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri.

În magazinele deschise de cei doi erau comercializate, alături de alte produse legale, biscuiți, ceaiuri, acadele, uleiuri care conțineau canabis în diverse concentrații. Astfel de produse se vindeau inclusiv pe magazinul online.

Printre biscuiți, ceaiuri, acadele, uleiuri și ”prăjiturele”, în magazinele respective se vindeau accesorii specifice consumului de droguri, grindere cu inscripția ”Don’t drink and drive, smoke and fly”, pipe și cutii metalice, unele dintre acestea conținând urme de cannabis, după cum aveau să dovedească analizele Laboratorului Central de Analiză și Profil al Drogurilor unde au fost cercetate produsele găsite la vânzare în magazine sau la domiciliile celor doi patroni, scrie Adevarul.ro.

„Pentru a crea aparenţa unei legalităţi, produsele oferite vânzării sunt prezentate ca având o concentraţie de THC sub 0,2%, deşi în fapt legislaţia naţională în domeniu nu face referire la acest prag al concentraţiei pentru stabilirea legalităţii unui produs”, arată anchetatorii.

Au urmat percheziții atât în magazine, cât și la domiciliul celor doi care administrau afacerea din Ploiești și București, iar marfa găsită a fost confiscată.

Ulterior, se arată în actul de acuzare, magazinele și-au încetat activitatea.

Sursă: Adevarul.ro

Foto: monitoruldegalati.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3