NOR CURIER 930X122

andra vetu

ANDRA, FRIZERIȚA DIN MIOVENI CARE PICTEAZĂ CAMERELE COPIILOR!

Andra Vetu este o frizeriță din Mioveni, de profesie economist. Are 27 de ani și o mare pasiune: pictura. S-a pregătit pentru arhitectură, însă din cauza problemelor financiare nu a putut să-şi urmeze visul. De câţiva ani încoace, în timpul său liber, Andra realizează picturi pe pereţi, picturi care ilustrează în mare parte cunoscute personaje de desene animate. Concret, la cererea părinților interesați, dă culoare camerei copilului. Nu doar atât: tot în timpul liber pe care îl are la dispoziție este… ursitoare și… dansatoare. De dansuri țigănești și orientale!

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

Cu ce fel de materiale lucrezi? 

-În general cu lavabilă, este cea mai rezistentă, dar folosesc şi acril, acuarele sau orice materiale care mă ajută să duc la bun sfârşit imaginea pe care şi-o doreşte clientul. Pot spune că cel mai mult depinde de dorinţa clientului. Uneori realizez forme în relief, care se fac din ipsos sau 3d, acestea necesitând, la rândul lor, şi alte materiale.

Citiți și: Exclusiv! Fetița care a căzut iar de la etaj, „e mai critic decât data trecută/Mama țipa foarte tare!”

Cam cât durează să faci un astfel de desen? Presupune multă muncă?

-Presupune multă răbdare! Pentru un perete de 3/2,10 (lungime şi înălţime) durează aproximativ 4 zile, în jur de 9-12 ore de muncă în continuu, cu maxim două pauze. Mulţi dintre cei care îşi doresc o astfel de pictură înţeleg ce presupune doar atunci când văd cu ochii lor cum se realizează. Bineînţeles că la prima vedere li se par ridicate prețurile!

Care este preţul unei astfel de picturi?

-De cele mai multe ori, o pictură egalează preţul unui tapet cu model sau poate să îl depăşească. Asta pentru că, până la urmă, fiecare pictură, chiar şi de desene animate, este o operă de artă.  Preţul porneşte de la 100 de lei şi poate să ajungă până la 1.000-1.500 de lei. Depinde de dimensiuni şi de complexitate.

Pictura este o pasiune sau o meserie?

-Pentru mine este o pasiune. De profesie sunt economist. Însă din cauza pieţei de muncă destul de restrânsă, nu mi-am putut găsi ceva de lucru în domeniu. Aşa că am urmat cursuri de hair-stylist, iar acum lucrez ca frizeriţă. În timpul liber mă ocup de pictură, la care se adaugă ursitul (la botezuri), dansul ţigănesc şi, mai nou, dansul oriental.

Cum reuşeşti să-ţi împarţi timpul între atâtea activităţi ?

-Serviciul este serviciu şi e pe primul loc! Restul le organizez în funcţie de timpul liber. De obicei partea de ursit şi dansuri se petrece numai la evenimente, în weekend şi la lăsarea întunericului, iar restul timpului rămâne pentru pictură.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90