New Profesional Consult 930 x 122

copii

COPILĂRIA, VĂZUTĂ PRIN OCHII FOTOGRAFULUI GABRIEL STROE

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Gabriel Stroe este din Pitești. Are 38 de ani și o mare pasiune: face fotografii, în special fotografii în care protagoniști sunt copiii. „Încă din facultate eram fascinat de aşa zisul limbaj nonverbal al oamenilor, de ceea ce comunică ei în mod inconştient. Am încercat să surprind aceste lucruri pe film. Nu ştiu cât am reuşit, atunci habar nu aveam despre acest domeniu”, ne spune Gabriel Stroe (foto 5).

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

,,Sunt fascinat de copii’’

Ce fotografii vă place cel mai mult să realizaţi?

Fotografii cu oameni, orice fotografie care are în spate o poveste, care comunică ceva.

Am văzut că aţi făcut foarte multe şedinţe foto cu copii. Vă este greu să lucraţi cu micuții?

-Sunt fascinat de copii! Pot să comunic foarte bine cu ei şi chiar ne distrăm. Copiii se simt bine lângă cineva care le vorbeşte pe limba lor. Consider că nu trebuie trataţi precum nişte copii, eu pur şi simplu vorbesc cu ei de la egal la egal, pot să mă cobor în lumea lor și să fiu, la rândul meu, fascinat de ceea ce îi fascinează pe ei.

Cu ce aparat lucraţi? Aţi investit mulţi bani în el?

-Lucrez cu un Nikon D7000. Nu am investit extraordinar de mult. Sunt de părere că fotografia este făcută de fotograf, nu de aparat! Probabil că o să mai investesc. Aş vrea să mă ocup mai mult de fotografia de copii, în special de nou născuţi. Pentru a face asta e nevoie, într-adevăr, de aparatură mai performantă, de obiective şi de aparatură de studio.

,,Îmi doresc să înfiinţez un program pentru tinerele mămici’’

Ce planuri de viitor aveţi?

-Vreau să înfiinţez un program pentru tinerele mămici, un program care se va numi „Priveşte-l cum creşte!”. Intenţionez să fac trei şedinţe foto cu un nou născut, la 3 luni, la 6 luni şi la un an. Sunt perioade distincte în evoluţia unui copil: la 3 luni îşi poate ridica capul, la 6 luni poate sta în funduleţ, iar la un an face primii paşi. Cred că mulţi părinţi şi-ar dori să imortalizeze astfel de etape.

Intenţionaţi să realizaţi şedinţe foto şi cu viitoarele mămici?

-Da, vreau să abordez şi fotografia de maternitate, este un moment unic! Nu ştiu cât de mulţi oameni sunt conştienţi de acea feminitate, acea frumuseţe a viitoarei mame. Sunt emoţii, trăiri, fiecare are povestea ei şi aceasta este, din punctul meu de vedere, o perioadă care trebuie neapărat imortalizată.

Mai aveţi şi alte pasiuni în afară de fotografie?

-Da! Fetiţa mea! Ea s-a nimerit să vină pe lume exact atunci când eu mă gândeam cum să abordez genul acesta de fotografie. O altă pasiune de-a mea este literatura, însă, din păcate, nu-i mai pot dedica timpul pe care i-l dedicam cândva.

Ce reprezintă pentru dumneavoastră fotografia?

Pentru mine fotografia este o artă şi, la fel ca orice artă, sunt studii realizate, reguli care încă funcţionează, este un domeniu destul de complex. Însă pentru multe persoane fotografia a devenit un mod facil de a face bani. Prea puţini încearcă să treacă dincolo de acest aspect al ei, să o aprofundeze.

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90