NOR CURIER 930X122

alex barbu

FIECARE FOTOGRAFIE DE-A LUI SPUNE O POVESTE! VEZI GALERIE FOTO!

Alex Barbu este un fotograf talentat din Piteşti. În vârstă de 21 de ani, Alex face tot ce poate pentru a-i ajuta pe cei aflaţi la început de drum în arta fotografiei. Tânărul deţine un blog pe care scrie despre tehnica şi arta fotografică.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Ne-am dorit să aflăm cum a început povestea lui în acest domeniu și i-am adresat câteva întrebări.

„Cel mai mult îmi plac fotografiile de portret”

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Când ţi-ai descoperit pasiunea pentru fotografie?

-Prima dată când am intrat în contact cu fotografia a fost pentru a-l ajuta pe tatăl meu, fotograf de meserie, să prelucreze câteva poze, pe atunci aveam 17 ani. Nu a trecut mult timp până când acesta şi-a dat seama că am talent şi a dorit să mă trimită la o şcoală de videografie. Însă am simțit că în fotografie am mai multe de spus, așa că m-am înscris la o școala privată de fotografie în București.

Ce fel de fotografii îţi place cel mai mult să realizezi?

-Cel mai mult îmi plac fotografiile de portret, pentru că ştiu să scot la lumină emoţia din oameni sau să o surprind. Nu mă dau în vânt după peisaje, dar din când în când mai practic şi acest stil. Încerc ca în fiecare fotografie să spun o poveste şi să surprind un moment cât mai deosebit. Prima mea regulă este să apăs pe declanşator doar la momentul potrivit!

Un model bun este acela care ştie să fie expresiv”

Este important să ai un model bun atunci când faci o fotografie de tip portret?

-Pot spune că un model frumos nu este întotdeauna şi un model mai bun! Un model bun este acela care ştie să fie expresiv. Personal caut frumosul în orice om şi încerc de fiecare dată să scot în evidenţă calităţile şi să ascund defectele. Sunt câteva secrete care ţin de posturi, unghiuri şi lumină.

Cu ce aparat lucrezi în acest moment ?

-Folosesc un Nikon D700 şi din când în când apelez la tatăl meu şi împrumut de la el modelul D4 de la Nikon, care la ora actuală este vârful de gamă. Mă declar mulţumit de aparatul meu. Deşi este din generaţia trecută, faptul că ştiu să îl folosesc la potenţial maxim îl face foarte util.

Ai vreun fotograf român pe care îl apreciezi în mod deosebit?

-Da, fotograful de la care am învăţat şi eu. Numele său este Adrian Năsturică, un fotograf şi un lector extraordinar, căruia îi datorez mare parte din ceea ce sunt astăzi.

„Îmi place să studiez fotografii din afară”

Cum decurge o zi obişnuită din viaţa ta?

-Lucrând într-un domeniu atât de vast ca fotografia, programul diferă de la o zi la alta. Într-o zi am o nuntă, într-o alta poate o şedinţă foto, iar în alte zile îmi folosesc timpul liber pentru întâlniri cu clienţii şi pentru prelucrarea fotografiilor. Atunci când am puţin timp doar pentru mine, îmi place să mi-l ocup studiind fotografii din afară şi scriind pentru abonaţii blogului meu.

Ce sfat le-ai da celor care îşi doresc să devină fotografi?

-Îi sfătuiesc să fie perseverenţi şi pretenţioşi, să fotografieze cât mai des, să studieze tot ce prind şi să aplice imediat. Fără practică într-o lună îţi ieşi din mână! (Foto: Facebook Alex Barbu)

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90