930 x122 grota rece

florina oprea

Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Florina Oprea – Primăria Mioveni

ePiteşti continuă campania de prezentare a persoanelor de comunicare din instituţiile judeţului (Detalii, AICI – Exclusiv ePitești: Cine sunt oamenii de comunicare din cele mai importante instituții argeșene).

Citiți și: Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Ion Sănduloiu – Salvamont Argeș

Astăzi, protagonista interviului nostru este Florina Adriana Oprea, Inspector de Specialitate la Primăria Oraşului Mioveni. Printre atribuţiile Florinei este şi cea de comunicare cu presa. Vorbim despre ce se întâmplă la Mioveni, un oraş mic ca suprafaţă, însă cu o putere economică foarte mare. Mioveniul este, practic, un plămân al judeţului Argeş. Dincolo de Uzina cvasicunoscută, aici s-a construit cel mai modern spital de stat din ultimele decenii, cu eforturile uriaşe depuse de administraţia locală condusă de primarul Ion Georgescu.

Florina Oprea a venit în Primărie în anul 2017, într-o perioadă tumultoasă în care proiectul Spitalului Mioveni era în plină desfăşurare, inaugurarea având loc doi ani mai târziu, în septembrie 2019.

Citiți și: Exclusiv: Ei sunt oamenii de comunicare din instituţii. Astăzi, Cristina Cazacu – Spitalul Judeţean Piteşti

Florina, acum în vârstă de 42 de ani, a terminat Facultatea de  Comunicare, Relații Publice și Jurnalism. Apoi a făcut master-ul la Universitatea Politehnica din București. De 5 ani este în Primăria Mioveni, însă cariera a început-o încă din studenţie, în radio.

 

 

„Plăcerea şi o oarecare uşurinţă de a comunica, de a transmite informaţii, de a sintetiza m-au dus (inițial) în sfera mass-media, unde am lucrat în timpul facultății (Muntenia FM, Societatea Argeșeană, Național FM). Apoi, din dorinţa de a avea o siguranţă financiară, dar şi un timp liber cât de cât ordonat, am participat la un concurs (perioadă determinată) pentru postul de bibliotecar la Biblioteca Franceză Mioveni. A urmat apoi Centrul Cultural Mioveni, unde am lucrat la Departamentul de Comunicare, SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni (tot Relații Publice și  Comunicare) și Primăria orașului Mioveni (unde lucrez ca Inspector de Specilitatea în cadrul biroului de Relații Publice)”, ne-a povestit Florina.

Purtătorul de cuvânt ne-a mai spus că în întreaga sa carieră a avut continuitate şi a dat dovadă de multă persevernţă.

„În parcursul meu profesional am avut continuitate și multă perseverență. În ultimii 13 ani mi-am desfășurat activitatea la mai multe instituții din Mioveni și usor, ușor am ajuns să lucrez pentru cea mai importantă din oraș. Consider că doar atunci când ieșim din zona de confort și acceptăm provocările, reușim să facem un pas în evoluția noastră, precum și în depășirea limitelor. Tot ceea ce fac, fac din dăruire și cu multă pasiune!”, spune Florina Oprea.

 

 

Am rugat-o pe Florina să ne „precizeze” şi care este atitudinea cea mai potrivită în comunicare.

Florina Oprea: „Specialistul în Relaţii Publice serveşte drept intermediar între organizaţia pe care el o reprezintă şi publicul larg. Drept urmare, acesta are responsabilități și față de instituție și față de cetățeni. Consider că în situaţiile normale, dar și de criză, cea mai bună atitudine este TRANSPARENŢA! Aceasta înseamnă o deschidere totală faţă de cerinţele de informare ale cetățenilor prin intermediul mass- media.

Comunicarea publică presupune, de asemenea să te asiguri că publicul a înteles mesajul pe care ai vrut să îl transmiţi. Și nu este ușor… Din fericire, conducerea Primăriei Mioveni încurajează comunicarea cu cetățenii, creează și îmbunătățește permanent instrumentele de comunicare. Am un respect deosebit pentru omul și primarul Ion Georgescu. Am o relație bună cu jurnaliștii argeșeni.”

 

 

Un fapt inedit despre care puţină lume ştie este că Florina a compus versurile pentru imnul formaţiei CS Mioveni.

Florina Oprea: „Este important pentru mine. În anul 2011 am scris versurile actualului imn al formației CS Mioveni. Împreună cu 2 amici muzicieni (Levi și Sorin) în doar 48 de ore aveam deja imnul rock tras cu versuri și muzică. Recunosc că sunt mândra de asta, în special când acesta răsună pe stadioanele echipelor din Liga 1.”

 

 

ePiteşti: Spune-ne ceva despre hobby-urile care îţi completează viaţa.

Florina Oprea: „În timpul liber îmi place să citesc, să călătoresc şi mă bucur de timpul petrecut alături de cei dragi. E destul de dificil uneori să menţii un echilibru între familie și muncă. Cea mai mare parte din zi o petrec la serviciu, însă și atunci cand ajung acasa tot conectată la job sunt într-o oarecare măsură, dar din fericire am un soț extrem de înțelegător.

Îmi place să îi ascult pe oamenii din jurul meu, îmi pasă de suferința lor și duc până la capăt tot ce îmi propun să fac.

Cred cu tărie că Dumnezeu are un drum clar pentru fiecare. Nu există coincidenţe. Faptul de a întâlni o anumită persoană ţine de dorința divină. Dar felul în care reacționăm noi la întâlnirea respectivă ţine de noi.”

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3