NOR CURIER 930X122

Arges

ȘANSE NULE PENTRU ARGEȘ SĂ MAI AIBĂ SPITAL REGIONAL

Finanţele Publice din Argeş dau deja raportul la Ploieşti, inspectorii silvici ascultă tot la comanda din oraşul prahovean, iar acum s-au pus bazele ca şi Sănătatea să facă acelaşi lucru. Prin proiectul de descentralizare, Ministerul Sănătăţii pune Argeşul din nou la colţ, intenționând, în schimb, să înființeze în Ploieşti o autoritate căreia să i se „închine” și autorităţile sanitare din judeţul nostru. PSD-istul Dan Manu, şeful comisiei pentru Sănătate din Consiliul Judeţean Argeș, se declară profund dezamăgit de acest proiect iniţiat de USL.

Citiți și: A nins în Argeș!

„Am rămas cam de căruță!”

Cum aţi primit vestea că „pierdem” şi Sănătatea?

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

-Cu o mare, mare dezamăgire… Nu mă aşteptam să se întâmple aşa ceva, mai ales că nu se mai discuta de regionalizare, ci de descentralizare.

Ce înseamnă o asemenea decizie pentru judeţul Argeş?

-Pentru mine a devenit clar că am rămas cam de căruţă! Este evident că cei de la Centru au o anumită orientare către Ploieşti, către Prahova, iar Argeşul pierde instituţie după instituţie.

Care vor fi consecinţele înfiinţării unei autorităţi pentru sănătate în Prahova căreia să îi fie subordonat și Argeşul?

-Consecinţele vor fi foarte proaste. Era de dorit ca judeţul nostru să aibă regionala pe Sănătate, pentru că avem toate atuurile. Dacă se înfiinţează regionala în Prahova, avem slabe şanse, aş spune şanse nule să mai sperăm măcar la un spital regional sau unul zonal în Piteşti. Vom merge la Ploieşti şi asta nu e bine, vă daţi seama numai să faci drumul până acolo ce înseamnă! Desigur, unităţi medicale vor fi şi aici, dar decizia se va lua în altă parte.

„Politicienii din judeţ nu şi-au făcut treaba”

Cine este de vină pentru că am ajuns într-o asemenea situaţie?

-Consider că politicienii şi administrativul din judeţ, mă refer şi la parlamentari, nu şi-au făcut treaba. Trebuiau să lupte până în pânzele albe ca Argeşul să fie centru de decizie în domeniul Sănătăţii! Repet, avem toate atuurile, de la spitale şi până la cadre medicale şi infrastructură, logistică… Se pare că toate acestea nu mai contează, ci sunt luate în considerare alte criterii care mie unul îmi scapă…

Mai putem face ceva?

-Este vorba de un proiect. Poate nu e totul pierdut şi putem convinge că merităm noi să fim centru regional. Dar trebuie un efort însemnat pentru ca acest lucru să se întâmple!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90