930 x122 grota rece

bloc

Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Citiți și: Apare o nouă taxă!

În 2024, respectarea orelor de liniște la bloc nu este doar o chestiune de bun simț, ci și o cerință legală, esențială pentru conviețuirea armonioasă în spațiile rezidențiale.

Nerespectarea acestor ore poate atrage sancțiuni substanțiale, cu amenzi ce pot ajunge până la 1.500 de lei, potrivit capital.ro.

Citiți și: Șoferii n-au știut ce ,,i-a lovit”: Aproape 3000 de sancțiuni în timp record

Orele de liniște la bloc sunt stabilite atât prin Legea 61/1991, cât și prin regulamentele interne ale asociațiilor de proprietari.

Aceste intervale orare sunt esențiale pentru a asigura odihna și liniștea locatarilor și sunt general acceptate între orele 22:00-8:00 și 13:00-14:00.

În afara acestor ore, este considerată încălcare a liniștii publice producerea de zgomote puternice, fie că provin de la aparate muzicale, strigăte, larmă sau alte surse de zgomot.

Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Legea penalizează perturbarea liniștii locuitorilor prin orice formă de zgomot excesiv.

Aceasta include:

– utilizarea la volum ridicat a aparatelor muzicale,

– organizarea de petreceri în spații deschise în proximitatea blocurilor de locuințe,

– orice alte activități zgomotoase care ar putea deranja restul locatarilor.

Sancțiunile pentru nerespectarea orelor de liniște sunt severe, variind între 200 și 1.500 de lei, în funcție de gravitatea și repetitivitatea faptelor.

Asociațiile de proprietari au responsabilitatea să informeze locatarii despre regulile de conviețuire și să intervină atunci când acestea sunt încălcate.

Foto: Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3