New Profesional Consult 930 x 122

Medic

Inuman! Un medic cerea șpagă cu „tarif” dublu pentru un pacient cu două tipuri de cancer!

Investigațiile anchetatorilor în cazul şefei Secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean Suceava arestate pentru luare de mită (Subiectul pe larg, AICI: Medic fără suflet! Zeci de șpăgi într-o săptămână în spital! Plus produse!) relevă detalii înfiorătoare.

Citiți și: Pitești. Medic cunoscut, fratele afaceristului John Brănescu, s-a împușcat în cap și a murit!

Conform Parchetului Tribunalului Suceava, în perioada aprilie 2022-ianuarie 2023, în mod repetat, ar fi cerut și primit diferite sume de bani (câte 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro) sau alte bunuri (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză) de la 64 de persoane, pacienți sau aparținătorii acestora.

„Banii și produsele alimentare au fost primite pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit”, spun procurorii.

Citiți și: Argeșul, în top pe harta șpăgilor în spitale!

Unul dintre cazuri iese în evidență – în 13 decembrie 2022, medicul ar fi cerut și primit de la un pacient 100 de lei.

Bolnavul, care suferea de două forme de cancer, a pus în documentele medicale pe care i le-a înmânat doctoriței suma de 50 de lei. Medicul a răsfoit documentele, a găsit banii și i-a dat înapoi, spunându-i că are două forme de cancer, conform Monitorul de Suceava.

Pacientul ar fi pus atunci într-o coală de hârtie împăturită două bancnote de 50 de lei, pe care le-a înmânat medicului.

Potrivit procurorilor, în doar o săptămână din luna decembrie a anului trecut, doctorița ar fi primit mită bani și bunuri de 62 de ori.

Conform ultimei sale declarații de avere, din iunie 2022, Anca Ababneh Dumitrovici a avut un venit anual, în anul fiscal precedent, de 210.336 de lei, ca medic la Spitalul Județean Suceava, și de 84.504 lei încasați ca persoană fizică autorizată (clinică), ceea ce înseamnă 294.840 de lei, adică 24.570 de lei pe lună (aproape 5.000 de euro).

Foto descriptiv: Adevărul

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90