Donaris 930 x 122

dacia

Iordache: „Doar o parte din Uzina Dacia a întrerupt activitatea”

„Doar o parte din Uzina Dacia a întrerupt activitatea”

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Informațiile incomplete apărute în mediul online potrivit cărora Uzina Dacia și-ar fi întrerupt producția ieri i-au bulversat pe angajați.

Mai mulți salariați din mai multe secții ale uzinei au contactat redacția ePitești semnalând că luni, 1 februarie, au fost la muncă, conform programului normal de lucru și că doar o parte dintre colegii lor au stat acasă.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Am încercat să aflăm de la reprezentanții Sindicatului Autoturisme Dacia cum au stat lucrurile.

„Doar o parte din Uzina Dacia a întrerupt activitatea și doar o zi. Nu a fost vorba de o întrerupere pe toată platforma. Uzina de Mecanică și Șasiuri Dacia (UMCD), de exemplu, a lucrat. Nu s-a lucrat în caroserie, vopsitorie, montaj și  o parte din presaj, secții ale Uzinei Vehicule UVD, dar am avut oameni care au venit la muncă.

Motivul a fost lipsa de componente electronice. Practic, nu am avut ce monta și, ca atare, ieri, în respectivele secții nu s-a lucrat. Industria constructoare de mașini din toată Europa trece printr-un moment greu din cauza lipsei acestor componente. Am anunțat deja de vineri, salariații au fost informați”, a precizat, pentru ePitești.ro, Ion Iordache, vicelider Sindicatul Autoturisme Dacia.

Uzina Vehicule Dacia (UVD) și Uzina Mecanică și șasiuri (UMCD) sunt cele doua mari uzine situate pe platforma industrială Dacia de la Mioveni.

„Probabil vor fi mai multe zile”

Din păcate, situația de luni nu este o excepție.

„Vor mai fi întreruperi. Probabil vor fi mai multe zile, dar nu le nominalizez. Mâine anunțăm când și unde se va întrerupe din nou activitatea”, mai spune Ion Iordache.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90