Donaris 930 x 122

dacia

Iordache: „Doar o parte din Uzina Dacia a întrerupt activitatea”

„Doar o parte din Uzina Dacia a întrerupt activitatea”

Citiți și: Dacia a inițiat o rechemare pentru noua generație Sandero

Informațiile incomplete apărute în mediul online potrivit cărora Uzina Dacia și-ar fi întrerupt producția ieri i-au bulversat pe angajați.

Mai mulți salariați din mai multe secții ale uzinei au contactat redacția ePitești semnalând că luni, 1 februarie, au fost la muncă, conform programului normal de lucru și că doar o parte dintre colegii lor au stat acasă.

Citiți și: Uzina Dacia își întrerupe din nou activitatea

Am încercat să aflăm de la reprezentanții Sindicatului Autoturisme Dacia cum au stat lucrurile.

„Doar o parte din Uzina Dacia a întrerupt activitatea și doar o zi. Nu a fost vorba de o întrerupere pe toată platforma. Uzina de Mecanică și Șasiuri Dacia (UMCD), de exemplu, a lucrat. Nu s-a lucrat în caroserie, vopsitorie, montaj și  o parte din presaj, secții ale Uzinei Vehicule UVD, dar am avut oameni care au venit la muncă.

Motivul a fost lipsa de componente electronice. Practic, nu am avut ce monta și, ca atare, ieri, în respectivele secții nu s-a lucrat. Industria constructoare de mașini din toată Europa trece printr-un moment greu din cauza lipsei acestor componente. Am anunțat deja de vineri, salariații au fost informați”, a precizat, pentru ePitești.ro, Ion Iordache, vicelider Sindicatul Autoturisme Dacia.

Uzina Vehicule Dacia (UVD) și Uzina Mecanică și șasiuri (UMCD) sunt cele doua mari uzine situate pe platforma industrială Dacia de la Mioveni.

„Probabil vor fi mai multe zile”

Din păcate, situația de luni nu este o excepție.

„Vor mai fi întreruperi. Probabil vor fi mai multe zile, dar nu le nominalizez. Mâine anunțăm când și unde se va întrerupe din nou activitatea”, mai spune Ion Iordache.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441