930×122 CAPRA 5

amenzi

ITM Argeș: Amenzi de peste 200.000 de lei și sute de controale la firmele din județ

În luna decembrie a anului 2021, ITM Argeș a desfășurat 313 controale, în urma cărora s-au aplicat 107 în valoare totală 214.500 lei.

Citiți și: Argeș: Firmă amendată cu 10.000 de lei pentru nereguli silvice

În domeniul Relaţiilor de muncă s-a efectuat un număr de 164 de controale, s-au aplicat 48 de sancţíuni, din care amenzi în valoare totală de 193.000 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe:

Citiți și: Controale în toate unitățile de învățământ! Se caută și alte cadre didactice bătăușe!

– comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto, panificatie.

Principalele deficiențe constatate:

-primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, încălcarea prevederilor legale privind munca de noapte, nerespectarea măsurilor dispuse la controlul anterior, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neacordarea indemnizației în cazul în care angajatorul își întrerupe temporar activitatea cu menținerea raporturilor de muncă, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractual individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime.

14 PERSOANE PRESTAU MUNCĂ LA NEGRU

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în luna decembrie 2021, ITM Argeş a efectuat un număr de 164 de controale.

Astfel, 9 angajatori au fost sancționați, după ce 14 persoane au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată.

Valoarea amenzilor aplicate este de 140.000 lei.

În baza Legii nr.319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 149 controale. Au fost aplicate 59 sancțiuni, din care 8 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 21.500 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:

– construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, spălătorii

auto, distribuție mărfuri, morărit și panificație, confecții textile, comerț.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail [email protected] sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3