Donaris 930 x 122

comercializare articole pirotehnice

ITM Argeș avertizează. Vor avea loc controale și se vor aplica amenzi uriașe

ITM Argeș anunță că, în această perioadă, vor avea loc controale la vânzătorii de petarde și artificii.

Citiți și: ITM Argeș intensifică acțiunile de verificare în domeniul construcțiilor

Acțiunea vizează verificarea modului în care se respectă prevederile legale la comercializarea articolelor pirotehnice. Cei care nu respectă normele legale riscă amenzi uriașe și nu numai.

ITM Argeș precizează:

„Articolele pirotehnice îşi găsesc o largă aplicabilitate cu ocazia diferitelor evenimente şi festivităţi, fapt ce a făcut pe plan mondial să apară tot mai multe firme producătoare. Urmare cerinţelor de pe piaţă, gama de produse este diversificată şi în continuă creştere.

Citiți și: ITM Argeș, anunț foarte important!

Articolele pirotehnice fac parte din categoria produselor periculoase şi având în vedere natura încărcăturilor fac obiectul legislaţiei privind regimul materiilor explozive.

Evenimentele grave petrecute în anii anteriori care soldate cu vătămări ale persoanelor fizice, explozii şi incendii de mari proporţii la depozitele de articole pirotehnice care au provocat  mari pagube materiale şi chiar umane.

În perioada de sărbători se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.

Având în vedere cele prezentate, se impune efectuarea de controale la toţi deţinătorii de astfel de articole, pentru a se verifica dacă:

-aceştia sunt autorizaţi conform legii de către Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie;

-aceştia au angajaţi personalului autorizat ca pirotehnicieni;

-mişcarea articolelor pirotehnice, respectiv intrarea şi ieşirea acestora se face în baza documentelor prevăzute de lege;

-transportul articolelor respective se face conform prevederilor legale;

-depozitarea acestora este conformă;

-daca nu sunt depăşite cantităţile aprobate pentru a fi depozitate;

-articolele sunt etichetate conform legii şi au aplicate instrucţiuni de utilizare în limba română.

Pentru neconformitățile constatate cu ocazia controalelor, se vor dispune măsuri cu termene precise de remediere și, în funcție de gradul de pericol social al faptei, se vor aplica avertismente, amenzi de la 2.000 la 15.000 lei, inclusiv se poate retrage autorizația de deținere, depozitare și comercializare a articolelor pirotehnice, conform prevederilor Legii nr.126/1995, modificată, completată și republicată.”

Foto principal: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

[555x222px]CirculEspinol_epitesti

Comentarii

Donaris 570×90