SMART KIDS 930X122

itm argeș

ITM Argeș, modificări aduse Codului Muncii

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș transmite care sunt modificări aduse Codului Muncii prin O.U.G. nr. 37/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr.53/2003 – Codul Muncii.

Citiți și: ITM Argeș: Atenție la reguli pe timp de caniculă!

„Având în vedere nevoia de eficientizare si îmbunătățire continuă a relațiilor de muncă, legiuitorul a considerat că este necesar să se acorde angajatorului care are statut de microintreprindere , anumite alternative la soluția legislativă actuală.

Ordonanța de Urgență nr. 37/2021 de modificare și completare a Codului Muncii prevede că:

Citiți și: ITM Argeș, despre accidentele de muncă. Obligațiile angajatorului

1. elementele din informare cu privire la clauzele contractului de muncă potrivit art. 17 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, trebuie să se regăsească şi în conţinutul contractului individual de muncă;

2. atribuțiile postului pentru salariaţii microîntreprinderilor se pot stabili verbal de către angajator, prin excepţie, la solicitarea scrisă a salariatului, angajatorul este obligat să îi comunice în scris fişa postului cu specificarea atribuţiilor postului.

3. articolul 119 alin. (2) din Codul Muncii modificat prevede: „Pentru salariaţii mobili, salariaţii care desfăşoară muncă la domiciliu şi salariaţii microîntreprinderilor, angajatorul ţine evidenţa orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat în condiţiile stabilite cu salariaţii prin acord scris, în funcţie de activitatea specifică desfăşurată de către aceştia.”

4. potrivit prevederilor art. 241 din Codul Muncii, angajatorul întocmește Regulamentul intern cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz, cu excepţia microîntreprinderilor, când nu mai este necesară această consultare”, transmite ITM Argeș, într-un comunicat de presă.

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

570 X 90 POSADA 3