New Profesional Consult 930 x 122

itm argeș

ITM Argeș: Noi modificări la modelul contractului individual de muncă

ITM Argeș transmite că, modelul-cadru al contractului individual de muncă, prevăzut în anexa la Ordinul ministrului muncii și solidarității sociale nr. 64/2003, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 139 din 4 martie 2003, se modifică astfel:

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

– atribuțiile postului sunt prevăzute în fișa postului, anexă la contractul individual de muncă, cu excepția micro-întreprinderilor cu până la 9 salariați, care vor completa o scurtă caracterizare/descriere a activității;

– potrivit literei c^1) din O.M.M.P.S. nr. 585/2.07.2021,  angajatorul are îndatorirea să informeze angajatul cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat.

Citiți și: Controale fulger! Patroni ”arși” la buzunar

Această obligație se aplică doar persoanelor prevăzute la art. 30 din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Persoanele prevăzute la art. 30 din Legea nr. 411/2004 sunt persoanele în vârstă de până la 35 de ani, care sunt asigurate potrivit prevederilor art. 5 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările și completările ulterioare, și care contribuie la sistemul public de pensii, trebuie să adere la un fond de pensii.

Potrivit noului model de contract individual de muncă, angajatorii sunt obligați să-și informeze angajații până la 35 de ani „cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat”.

Totodată, ținând cont de modificările normative, apreciem că se impune întocmirea de acte adiționale la contractele individuale de muncă aflate deja în derulare.”, transmite ITM Argeș.

Foto: descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3