930×122 CAPRA 5

itm argeș

ITM Argeș, sute de controale! S-a lăsat cu amenzi usturătoare

ITM Argeș, sute de controale! S-a lăsat cu amenzi usturătoare

Citiți și: ITM Argeș, anunț foarte important!

În luna decembrie 2022 ITM Argeș a efectuat 300 de controale cu prilejul cărora au aplicat 57 de sancțiuni în valoare totală de 158.000 lei.

ITM Argeș transmite:

„În domeniul relaţiilor de muncă :

Citiți și: ITM Argeș avertizează. Vor avea loc controale și se vor aplica amenzi uriașe

S-au efectuat un număr de 154  controale, s-au aplicat 18 sancţíuni, din care 14 amenzi în valoare totală de 97.000 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe:

– comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto.

Principalele deficiențe constatate:

– primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractul individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime.

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în luna decembrie 2022, ITM Argeş a efectuat un număr de 154 controale. Astfel, la 5 angajatori sancționați, au fost depistate ca prestând  muncă  nedeclarată  un număr de 6  persoane. Valoarea amenzilor aplicate este de 80.000 lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:

În baza Legii nr.319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 146 controale. Au fost aplicate 39 de sancțiuni, din care 15 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 61.000 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:

– construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, distribuție mărfuri, morărit  și  panificație, confecții textile, comerț.

Principalele deficiențe constatate:

-neasigurarea controlului medical la angajare și periodic, necomunicare eveniment, nedepunerea dosarului de cercetare a evenimentului, neasigurare instruire în domeniul securității și sănătății în muncă la angajare și periodic, neasigurare echipamente individuale de protecție.

Persoanele care vor să sesizeze munca nedeclarată o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail [email protected] sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11.”

Foto: Arhivă/ Descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

570 X 90 POSADA 3