930 x122 grota rece

amenzi

ITM Argeș: Zeci de persoane prinse muncind la negru

În urma controalelor desfășurate în luna februarie de către ITM Argeș, zeci de persoane au fost depistate muncind la negru, drept pentru care 16 angajatori au fost sancționați.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

ITM Argeș a desfășurat în luna februarie 347 de controale.

„Activitatea de control se prezintă astfel:

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

– nr. de controale efectuate: 347

– nr. de sancțiuni aplicate: 151

– valoare totală amenzi: 437.700 lei

În domeniul Relaţiilor de muncă

S-au efectuat un număr de 185 de controale, s-au aplicat 47 de sancţiuni, din care amenzi în valoare totală de 314.200 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe:

– comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto, panificatie.

Principalele deficiențe constatate:

-primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, încălcarea prevederilor legale privind munca de noapte, nerespectarea măsurilor dispuse la controlul anterior, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neacordarea indemnizației în cazul în care angajatorul își întrerupe temporar activitatea cu menținerea raporturilor de muncă, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractual individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime.

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în luna februarie 2022, ITM Argeş a efectuat un număr de 185 de controale.

Astfel, la 16 angajatori sancționați, au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 21 persoane.

Valoarea amenzilor aplicate este de 280.000 lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

În baza Legii nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 162 controale. Au fost aplicate 104 sancțiuni, din care 23 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 123.500 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:

– construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, spălătorii auto, distribuție mărfuri, morărit și panificație, confecții textile, comerț.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11.”, transmite ITM Argeș într-un comunicat de presă.

Foto principal: descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3