930×122 CAPRA 5

amenzi

ITM, nereguli grave și sancțiuni drastice! Angajați în pericol

ITM, nereguli grave și sancțiuni drastice! Angajați în pericol

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă a desfășurat controale la mai multe firme ce au ca domeniu de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor.

Activitățile de verificare au făcut parte din Campania națională de control în domeniul securității și sănătății în muncă și au fost efectuate în perioada 18-26 ianuarie.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

În urma celor 58 de controale efectuate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale.

Cuantumul amenzilor aplicate angajatorilor în domeniul menționat s-a ridicat la 25.500 lei.

Obiectivele generale ale campaniei:

,, – Diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, de către angajatorii din domeniul întreținerea și repararea autovehiculelor – cod CAEN 452.

– Creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă în societățile comerciale din domeniul de activitate sus­menționat;

ITM, nereguli grave și sancțiuni drastice! Angajați în pericol

– Eliminarea neconformitătilor constatate în domeniul securității și sănătății în muncă în activitățile specifice ale societăților comerciale din domeniile de activitate vizate de acțiune.

Principalele deficiențe constatate:

– neasigurare verificare tehnică periodică echipamente de muncă,

– neasigurare echipament individual de protecție,

– neasigurare semnalizare de securitate și sănătate în muncă.”, se arată în comunicatul de presă transmis publicației noastre.

Foto: Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90