930×122 CAPRA 5

itm argeș

ITM, sancțiuni la saloane de înfrumusețare. De câți bani au fost ,,coafați” angajatorii

ITM, sancțiuni la saloane de înfrumusețare. De câți bani au fost ,,coafați” angajatorii

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă a desfășurat mai multe controale la saloanele de înfrumusețare.

Activitățile de control fac parte din Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru 2024.

Citiți și: Controale fulger! Patroni ”arși” la buzunar

Astfel, în perioada 17.09.2024 – 20.01.2024, ITM a urmărit identificarea cazurilor de muncă nedeclarată  la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniile:

– Coafură și alte activități de înfrumusețare

– Activități de întreținere corporală.

Obiectivele campaniei au fost:

– identificarea și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor care se impun.

– identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și a tinerilor;

– determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare.

ITM, sancțiuni la saloane de înfrumusețare. De câți bani au fost ,,coafați” angajatorii

– creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a angajaților în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă;

– diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfășoară activitate în domeniile menționate

– eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare.

,,Astfel, în domeniul relațiilor de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a efectuat un număr de  63  controale.

Au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 32.000 lei.

Principalele deficiențe constatate: primirea la muncă fără încheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, neevidențierea timpului de muncă, nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară.”, se arată în comunicatul de presă.

Foto: Descriptiv/opiniatimisoarei.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Ionut spune:

    Dacă nu vă duce capul să pune-ți taxe fixe pe an în funcție de suprafața spațiului și de nr de angajați ca în alte țări. Bă idiotiolir de la Finanțe. Frizerie,coafor,salon, spălătorie,service auto,într-un cuvânt ,serviciile’ nu plătesc nimic la stat ca nu dau bon decât pe cheltuieli de când lumea,nu e mai simplu să pui taxa fixă anuală. Dar nu mai poți lua șpagă. Când vreodată primești bon la frizerie sau când speli mașini. Chiar nu există oameni în țara asta care să gândească puțin. Dacă toate funcțiile la stat sunt pe pile și șpagă

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90