930×122 CAPRA 5

liber

Avocatul Radu Nistor are liber la șampanie!

Radu Nistor are un motiv serios să desfacă o sticlă cu șampanie! Sau mai multe. Judecătorii au decis aseară să îl pună în libertate pe avocatul argeșean. Practic, instanța de judecată a hotărât să respingă un nou mandat de arestare preventivă, după ce ieri a expirat primul mandat de 29 de zile cerut și obținut de Direcția Națională Anticorupție. Radu Nistor, care este și fost consilier municipal PDL, va fi judecat în stare de libertate.

Citiți și: Oficial! Elevii și profesorii primesc liber în timpul săptămânii

Procurorii DNA l-au reținut pe Nistor pe data de 31 octombrie. Vă reamintim ce acuzații îi aduce DNA:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul teritorial Pitești efectuează acte de urmărire penală față de Nistor Radu-Cristian, avocat în cadrul Baroului Argeș, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, favorizarea infractorului, trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată, săvârșite în legătură cu infracțiunea de trafic de influență (trei acte materiale).

Citiți și: ZI LIBERĂ. VESTE PENTRU BUGETARI

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:

În cursul lunii februarie 2012, în calitatea sa de avocat, inculpatul Nistor Radu-Cristian a folosit date confidențiale dintr-un dosar penal pe care le-a divulgat unei persoane față de care se efectuau cercetări în cauza respectivă. Astfel, prin acțiunile sale, inculpatul Nistor Radu-Cristian a favorizat persoana respectivă prin transmiterea informațiilor că față de aceasta s-a emis, către instanța competentă, o autorizație a interceptării convorbirilor și comunicărilor telefonice și a convorbirilor în mediul ambiental, îngreunând și zădărnicind urmărirea penală și aflarea adevărului.

Într-un alt context, în perioada noiembrie 2010–februarie 2011, inculpatul Nistor Radu-Cristian a pretins și primit suma de 2.000 de euro de la un denunțător, lăsându-l să creadă că are o influență reală asupra completului de judecată de la Tribunalul Argeș care judeca apelul formulat de denunțător în dosarul pentru care a fost trimis în judecată în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni la legea circulației. Ulterior, inculpatul Nistor Radu-Cristian a falsificat și trei înscrisuri depuse în dosar, prin contrafacerea scrierii și a semnăturii. De altfel, Tribunalul Argeș a admis apelul, înlocuind condamnarea la pedeapsa închisorii pentru o perioadă de 2 ani și 2 luni (pronunțată de instanța de fond) cu aplicarea unei amenzi administrative în cuantum de 1.000 de lei. Decizia Tribunalului a fost, însă, casată în totalitate de Curtea de Apel Pitești, fiind menținută sentința inițială pronunțată de instanța de fond”.

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90