930×122 CAPRA 5

dna pitesti

DNA PITEȘTI A TRIMIS ÎN JUDECATĂ UN LICHIDATOR JUDICIAR

DNA Pitești a trimis în judecată, în stare de arest preventiv, un lichidator judiciar. Dosarul în care este inculpat Cătălin Costin Petre a ajuns la Tribunalul Argeș. Lichidatorul este acuzat de procurorii anticorupție de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, de fals intelectual și luare de mită.

Citiți și: Tribunalul Argeș pregătește alegerile din iunie

„În cursul lunii martie 2013 inculpatul COSTIN PETRE CĂTĂLIN, practician în insolvență, desemnat de instanța de judecată lichidator în cursul unei proceduri de insolvență, a pretins de la un martor suma de 4.500 de lei pentru a nu angaja răspunderea personală a administratorului societății (din care, în cursul lunii mai 2013, a primit suma de 1.000 de lei). La data de 16.12.2013 inculpatul și-a majorat pretențiile și a mai pretins alți 5.500 de lei pentru a renunța la acțiunile de anulare a transferurilor patrimoniale pe care le promovase (din care a primit la datele de 19.12.2013 și 13.03.2014 câte 4.500 de lei). În cadrul aceleiași proceduri de insolvență inculpatul Costin Petre Cătălin l-a determinat, cu intenție, pe martor să completeze cu date nereale o factură fiscală antedatată, care a stat la baza întocmirii unui raport de activitate lunar, ce a fost prezentat Tribunalului Specializat Argeș, în scopul închiderii procedurii insolvenței. În cursul lunii decembrie 2013 inculpatul Costin Petre Cătălin a pretins de la un alt martor o sumă de bani, individualizată în data de 24.02.2014 ca fiind 10.000 de lei, în legătură cu activitatea sa în procedura insolvenței, pentru a nu angaja răspunderea personală a administratorului. (…)

În cursul lunii martie 2013, ca urmare a inițierii de către Direcția Generală a Finanțelor Publice Argeș a acțiunilor pentru executarea creanțelor bugetare în cuantum total de circa 30.000 de lei pe care o societate comercială le avea la bugetul de stat, administratorul acesteia a demarat demersurile pentru deschiderea procedurii insolvenței societății. La data de 09.04.2013 inculpatul Costin Petre Cătălin, în calitate de lichidator judiciar, a fost desemnat de Tribunalul Specializat Argeș să administreze procedura simplificată de insolvență în cazul acestei societăți comerciale. În acest context, în perioada aprilie-decembrie 2013 inculpatul ar fi pretins de la administratorul firmei suma totală de 10.000 de lei, în scopul de a nu întreprinde demersurile necesare pentru angajarea răspunderii personale a acestuia, precum și pentru a nu fi anulate transferuri patrimoniale efectuate în dauna creditorilor. Întrucât în luna mai 2013 ar fi fost achitată suma de 1.000 de lei, inculpatul ar fi solicitat să i se mai remită efectiv suma de 9.000 de lei, în două tranșe de câte 4.500 de lei. Prima tranșă ar fi urmat să fie plătită până la sfârșitul anului, iar cea de-a doua până la data de 15.01.2014.

Citiți și: Soarta lui Ion Georgescu, decisă acum la Tribunalul Argeș!

În realizarea scopului urmărit inculpatul Costin Petre Cătălin i-ar fi solicitat administratorului firmei să completeze olograf, cu date nereale, o factură fiscală antedatată. Prin această factură se atesta vânzarea de către societatea comercială a martorului a unei remorci ce a fost înstrăinată în realitate în mod legal în cursul anului 2009. La data de 19.12.2013 inculpatul Costin Petre Cătălin ar fi primit o tranșă de bani, în sumă de 4.500 de lei, de la administratorul societății aflată în procedură de lichidare judiciară. Urmare a acestui fapt, la data de 28.01.2014 inculpatul ar fi depus la Tribunalul Specializat Argeș un raport de activitate, pentru perioada 09.04.2013-27.01.2014, prin care ar fi atestat în mod nereal că remorca ce figurează în evidențele fiscale a fost înstrăinată, conform facturii mai sus amintite, la prețul corect de piață și nu poate face obiectul unei acțiuni în anularea transferului patrimonial. În același raport se menționa că s-a renunțat și la judecarea celorlalte acțiuni formulate inițial, care priveau un număr de 6 microbuze și un autoturism, invocându-se o pretinsă compensare între sumele cu care administratorul creditase societatea și sumele obținute de societate din vânzarea acestor autovehicule. La data de 13.03.2014 inculpatul ar fi primit și restul de bani, respectiv suma de 4.500 de lei.

La începutul lunii octombrie 2013 administratorul unei alte societăți comerciale, cu datorii către bugetul de stat, a hotărât să solicite intrarea în insolvență, scop în care s-a deplasat la biroului inculpatului Costin Petre Cătălin, unde a demarat acțiunile necesare acestei proceduri. În cursul derulării procedurii de insolvență inculpatul i-ar fi pretins martorului pentru ca societatea să fie lichidată fără a mai fi plătite datoriile personale suma de 10.000 de lei. Martorul ar fi fost de acord să îi remită suma de bani, însă i-ar fi spus că nu o deține la acel moment, dar că are un autoturism SKODA de vânzare și că îi va remite banii la momentul vânzării acestuia. Cu această ocazie, martorul i-ar fi spus inculpatului că vrea să vândă autoturismul cu suma de 5.000 de euro. Inculpatul ar fi afirmat că mașina ar valora doar 4.000 de euro și s-a arătat interesat să îl cumpere cu un preț constând în diferența dintre suma de 4.000 de euro și suma de bani pretinsă martorului. La acel moment martorul nu ar fi fost de acord cu această propunere a inculpatului, întrucât prețul pe care l-ar fi obținut era dezavantajos, stabilind cu inculpatul ca, în momentul în care vinde autoturismul, să îi remită suma de bani stabilită de inculpat.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unor bunuri mobile/imobile aflate în proprietatea inculpatului până la concurența sumelor reprezentând obiectul infracțiunilor de luare de mită.”, precizează DNA într-un comunicat de presă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90