flavius panțurescu

DUPĂ UN AN PRIN INSTANȚE, A OBLIGAT PRIMĂRIA PITEȘTI SĂ-ȘI FACĂ TREABA

Abia după ce a amenințat Primăria Pitești cu răspunderea civilă și penală, fostul director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Argeș Flavius Panțurescu a convins autoritatea publică locală să respecte o hotărâre judecătoarească definitivă pe care municipalitatea a refuzat constant s-o pună în aplicare.

Citiți și: Piteştiul s-ar putea înfrăţi cu un oraş din Tunisia

Totul a început în 2019, când Flavius Panțurescu a înaintat Primăriei Pitești o adresă prin care a solicitat comunicarea unor informații/acte cu caracter public.

Instituția a refuzat să comunice aceste documente, pe motiv că nu sunt de interes public.

Citiți și: Primăria Pitești angajează pe perioadă nedeterminată

Flavius Panțurescu a formulat acțiune de chemare în judecată a Primăriei Pitești, iar Curtea de Apel Pitești a pronunțat, CU CARACTER DEFINITIV,  o hotărâre prin care a admis cererea formulată și a dispus obligarea Municipiului Pitești să comunice reclamantului actele solicitate (întreaga poveste, AICI).

„A fost nevoie de peste un an de zile pierdut prin instanțe”

În ianuarie anul acesta, Flavius Panțurescu a solicitat punerea în executare a respectivei hotărâri și comunicarea actelor care fac obiectul speței.

Primăria nu a dat curs solicitării până la expirarea termenului legal de 30 de zile, așa că petentul a făcut o adresă „informând” că instituția va răspunde în fața legii pentru neîndeplinirea obligației. Un amănunt ce a „sensibilizat” Primăria Pitești, care, recent, i-a pus la dispoziție actele.

„În concluzie, a fost nevoie de peste un an de zile pierdut prin instanțele de judecată, de energie și încărcarea aparatului administrativ cu adrese ce puteau fi lesne evitate dacă Primăria dădea dovadă de la început de transparență în exercitarea actului administrativ”, declară pentru ePitești Flavius Panțurescu.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441