Kaia 930 x 120

curtea de apel

LA PUȘCĂRIE SAU NU? NICOLESCU AȘTEAPTĂ AZI VERDICTUL

Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, aşteaptă astăzi sentința finală în dosarul în care este acuzat de fraudarea de fonduri europene pentru reabilitarea unor şcoli. Curtea de Apel Bucureşti a amânat acum o săptămână luarea unei decizii, stabilind un nou termen de pronunţare pentru 5 februarie. În acest dosar Nicolescu a primit la ultima instanţă o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Citiți și: Admitere 2024: Facultățile care nu țin cont de nota de la Bac

El este acuzat că ar fi falsificat o serie de acte pentru a obţine bani europeni necesari reabilitării a patru unităţi de învăţământ din Argeş pe motiv că acestea ar fi fost afectate de inundaţiile din 2005. Procurorii au stabilit, însă, că şcolile nu au fost afectate. Pentru unităţile respective s-au obţinut aproape 900.000 de euro.

Vă reamintim că dosarul a fost transmis spre rejudecare Curţii de Apel de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe 26 ianuarie 2011 Constantin Nicolescu a fost reţinut în acest dosar de procurorii DNA pentru 24 de ore, dar i s-a făcut rău şi apoi a fost operat pe cord, în Bucureşti. De atunci fostul președinte al Consiliului Județean a fost judecat în stare de libertate.

Citiți și: Ion Georgescu, lovitură după lovitură! Decizie de ultim moment

Kaia 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3