EcoMoto 930×122

dna pitesti

FOST PRIMAR DIN ARGEȘ, TRIMIS ÎN JUDECATĂ DE DNA PITEȘTI

Nicolae Gavrilescu, fost primar al comunei argeșene Călinești, a fost trimis în judecată de DNA Pitești. Procesul se va judeca la Tribunalul Argeș.

Citiți și: Tribunalul Argeș pregătește alegerile din iunie

“Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

-Gavrilescu Nicolae, la data faptei primar al comunei Călinești, județul Argeș, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit;

Citiți și: Soarta lui Ion Georgescu, decisă acum la Tribunalul Argeș!

-un administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

în perioada 2008-2012, inculpatul Gavrilescu Nicolae, în calitate de primar al comunei Călinești, județul Argeș, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi determinat atribuirea și ar fi încheiat cu societatea comercială administrată de celălalt inculpat un contract de achiziție publică având ca obiect lucrări de proiectare și construcție la obiectivul de investiții „Bază sportivă multifuncțională model tip 2, satul Vrănești, comuna Călinești, județul Argeș”.

Ulterior, pe parcursul executării contractului, edilul ar fi dispus către societatea celuilalt inculpat plata atât a lucrărilor la valori supraevaluate, cât și a contravalorii “garanției de bună execuție”, care nu a fost constituită niciodată pe parcursul executării contractului.

Această conduită ar fi avut drept consecință producerea unei pagube totale de 113.514 lei în patrimoniul Primăriei Călinești, precum și un folos necuvenit echivalent în favoarea firmei beneficiare a fondurilor publice.

Primăria comunei Călinești s-a constituit parte civilă în cauză, cu suma de 175.764 de lei.

În cursul urmăririi penale, omul de afaceri a consemnat la o unitate bancară, pe seama și la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție, întregul prejudiciu”, informează DNA Pitești.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90