930×122 CAPRA 5

arest

PATRONUL BADEA DE LA LACTATE BRĂDET, ÎN AREST

Patronul Badea de la Lactate Brădet, în arest. Pe data de 22 iunie 2018, Marius Badea, patronul firmei Lactate Brădet, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Arest și Reținere Preventivă al Poliției Argeș.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

Marius Badea a fost reținut sub acuzațiile de evaziune fiscală și spălare de bani. Faptele ar fi avut loc undeva prin 2008 – 2009, atunci când, potrivit anchetatorilor, patronul de la Lactate Brădet ar fi făcut mai multe tranzacții fictive pentru deducerea de la stat a unor cheltuieli.

Prejudiciul ar fi de aproximativ 1.000.000 de lei, dintre care 250.000 de lei din evaziune fiscală, iar restul din spălare de bani.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

A doua zi, pe 23 iunie, Badea a fost eliberat pe cauțiune și pus sub control judiciar. Cauțiunea s-ar ridica la circa 500.000 de lei.

Hotărârea a fost luată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Deși o informație de interes, Poliția Argeș nu a făcut-o publică la momentul respectiv. Motivul? ”Nu am primit acord de mediatizare din partea Parchetului.”, precizează pentru ePitești Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al Poliției Județene.

Dosarul lui Marius Badea este instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Amintim că în anul 2016 Lactate Brădet a fost închisă de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș după ce un lot de 25 de kilograme de brânză produsă aici și aflată la vânzare într-un magazin din Pitești a fost depistată cu E.coli de către autorități. A fost vorba despre un control făcut atunci pe fondul crizei bebelușilor din Argeș diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU), criză care, însă, nu a avut la origine produse de la Lactate Brădet (subiectul pe larg, AICIAICI și AICI).

Tot în 2016, în luna aprilie, fabrica a fost redeschisă (amănunte, AICI).

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90