930×122 CUMPANA 5

csm

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE LA DNA PITEȘTI

Răsturnare de situație la DNA Pitești. Daniela Lupu a demisionat din funcția de procuror-șef al Serviciului Teritorial Pitești al Direcției Naționale Anticorupție.

Citiți și: Contabila unei primării din Argeș, anchetată de DNA și arestată!

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat cererea acesteia de demisie și de continuare a activității ca procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât eliberarea doamnei procuror Lupu Daniela din funcţia de conducere deţinută, respectiv procuror-şef al Serviciului Teritorial Piteşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin demisie, începând cu data de 16.09.2019, şi continuarea activităţii acesteia în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea (unitate de parchet de la care provine), începând cu aceeaşi dată”, informează Secția pentru procurori a CSM.

Citiți și: Un fost primar de municipiu, trimis în judecată de DNA

Amintim că în primăvara acestui an Daniela Lupu a mai înaintat o cerere de demisie către CSM, pe care și-a retras-o apoi (AICI, subiectul pe larg).

Acum, ca și atunci, motivul demisiei este necunoscut. Nici Daniela Lupu și nici DNA nu au făcut comunicări publice oficiale referitoare la acest subiect.

Daniela Lupu a ajuns la șefia DNA Pitești în anul 2013, conducând instituția cu delegare până în luna octombrie a anului trecut, atunci când a fost numită de CSM procuror-șef plin al Serviciului Teritorial Pitești al Direcției Naționale Anticorupție.

Rămâne de văzut cine va prelua conducerea DNA Pitești, instituție cu rezultate spectaculoase în mandatul lui Călin Nistor, dar intrată de câțiva ani într-un con de umbră.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3